Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE – “Deadlock Eyes”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We hoeven je al lang niet te vertellen dat STAKE een van de meest consistente metalbands van ons land is. De vier vrienden uit Wevelgem maken al de zwaarste muziek sinds hun tijd op de middelbare school. Als Steak Number Eight hebben ze over de jaren heen vier volwaardige postmetal albums uitgebracht, maar in 2018 besloten ze om de insteek te veranderen. Wie nog niet vertrouwd is met het verhaal achter de naamsverandering en de verandering in sound bekijkt best nog even de mini-docu From Fresh Cut to Dry Aged. Het label dat de mannen nu op hun muziek kleven is ‘atmospheric grunge core’. Misschien moeilijk om je iets voor te stellen bij die benaming, maar als je Critical Method -‘debuut’plaat van STAKE- beluistert kan je je moeilijk een meer allesomvattende term bedenken. Draai het of keer het, ze zijn ongetwijfeld de beste in categorie (misschien ook wel de enige).

Voor hun nieuwe plaat Love, Death & Decay konden we een stukje van het atmosferische luik al waarnemen op “Deliverance Dance“. Op “F*ck My Anxiety” hoorden we dat de groep nog steeds perfect in staat is potten te breken. Maar hou je vast voor de volgende: “Deadlock Eyes” breekt niet alleen potten, maar sloopt volledige huizen. We overdrijven echt niet als we zeggen dat dit nu al tot een van de beste nummers van STAKE én Steak Number Eight behoort. Van een mastodont van een openingsriff tot een furieus stukje crossover thrash; van de flitsende gitaarsolo en Brents schrapende schreeuwen tot het allesverwoestende einde: STAKE laat er geen gras over groeien. De transformatie is rond en het is enkel nog afwachten hoe deze in de context van het nieuwe album zal klinken en wat Love, Death & Decay nog voor ons in petto heeft.

Bekijk ook zeker eens de Mad Max geïnspireerde videoclip, compleet met over the top pyrotechniek die op iedere STAKE-show aanwezig zou moeten zijn.

Love, Death & Decay verschijnt op 30 september via Hassle Records. STAKE speelt dit najaar in Le Belvedère (05/11), Reflektor (16/11), Wilde Westen (03/12) en Trix (17/12).

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Cypress Hill, Skunk Anansie, MEROL, Hot Chip en meer!

Lokerse Feesten heeft er een drukke week op zitten. Sinds dinsdag loste de organisatie namelijk dagelijks een paar namen die de poster…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Amenra en STAKE op metaldag Lokerse Feesten

De metaldag van Lokerse Feesten is altijd een flink staaltje harde muziek en dat is ook dit jaar niet anders. Met namen…
InstagramLiveRecensies

STAKE @ VIERNULVIER (Concertzaal): Adembenemende wedergeboorte

Terwijl andere gitaarbands vroeg of laat tot de conclusie komen dat muziek maken beter een passionele hobby blijft, houdt STAKE het hoofd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.