Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE – “Deadlock Eyes”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We hoeven je al lang niet te vertellen dat STAKE een van de meest consistente metalbands van ons land is. De vier vrienden uit Wevelgem maken al de zwaarste muziek sinds hun tijd op de middelbare school. Als Steak Number Eight hebben ze over de jaren heen vier volwaardige postmetal albums uitgebracht, maar in 2018 besloten ze om de insteek te veranderen. Wie nog niet vertrouwd is met het verhaal achter de naamsverandering en de verandering in sound bekijkt best nog even de mini-docu From Fresh Cut to Dry Aged. Het label dat de mannen nu op hun muziek kleven is ‘atmospheric grunge core’. Misschien moeilijk om je iets voor te stellen bij die benaming, maar als je Critical Method -‘debuut’plaat van STAKE- beluistert kan je je moeilijk een meer allesomvattende term bedenken. Draai het of keer het, ze zijn ongetwijfeld de beste in categorie (misschien ook wel de enige).

Voor hun nieuwe plaat Love, Death & Decay konden we een stukje van het atmosferische luik al waarnemen op “Deliverance Dance“. Op “F*ck My Anxiety” hoorden we dat de groep nog steeds perfect in staat is potten te breken. Maar hou je vast voor de volgende: “Deadlock Eyes” breekt niet alleen potten, maar sloopt volledige huizen. We overdrijven echt niet als we zeggen dat dit nu al tot een van de beste nummers van STAKE én Steak Number Eight behoort. Van een mastodont van een openingsriff tot een furieus stukje crossover thrash; van de flitsende gitaarsolo en Brents schrapende schreeuwen tot het allesverwoestende einde: STAKE laat er geen gras over groeien. De transformatie is rond en het is enkel nog afwachten hoe deze in de context van het nieuwe album zal klinken en wat Love, Death & Decay nog voor ons in petto heeft.

Bekijk ook zeker eens de Mad Max geïnspireerde videoclip, compleet met over the top pyrotechniek die op iedere STAKE-show aanwezig zou moeten zijn.

Love, Death & Decay verschijnt op 30 september via Hassle Records. STAKE speelt dit najaar in Le Belvedère (05/11), Reflektor (16/11), Wilde Westen (03/12) en Trix (17/12).

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

STAKE - LOVE, DEATH and DECAY (★★★★): Muilperen van wereldklasse

Wie al eens graag een muzikale uppercut tegen zijn kin krijgt, weet dat ze bij STAKE altijd terecht kunnen voor een sparring….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

SLIFT, STAKE en twee anderen maken affiche Pukkelpop compleet!

Vanaf overmorgen ligt het epicentrum van de muziek in België weer voor vier dagen in Kiewit. Pukkelpop is bij deze dus ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.