Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE – “Deliverance Dance”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als jongste Humo’s Rock Rally-winnaar ooit maakte Steak Number Eight vlug furore in de Belgische rockscene. In 2008 waren de bandleden gemiddeld vijftien jaar oud. Binnen het alternatief circuit heeft het begrip ‘tienerster’ een holle betekenis, waardoor de jongens binnen een volwassen omkadering evolueerden tot de mastodont die ze nu is. Na vier albums hadden Brent Vanneste, Cis Deman, Jesse Surmont en Joris Casier nood aan vernieuwing. Steak Number Eight werd vier jaar terug prompt STAKE en het emotionele verhaal achter de naamwisseling vertelden de leden in de mini-docu From Fresh Cut To Dry AgedHet debuut Critical Method liet een stevige indruk achter, maar pas bij F*ck My Anxiety” liet STAKE echt het achterste van z’n tong zien. Zo heftig hadden we de band nog nooit eerder gehoord.

In tegenstelling tot laatstgenoemde single neemt “Deliverance Dance” een lange aanloop vooraleer de gitaren bruut tekeergaan. Daardoor kan je de track het best vergelijken met een goede pot stoverij: vol van smaak, pruttelend en een gelaagde textuur. Wanneer de boel dreigt over te koken, wordt er een nieuw ingrediënt toegevoegd zodat de temperatuur stabiel blijft. Bovendien gaat de single ook in de smaak vallen bij de fans van het oudere werk. De alternatieve ninetiessound is aangelengd met licht verteerbare stukken postrock. Bij de intense liveshows zal “Deliverance Dance” dus zorgen voor de nodige adem- en rustpauzes. Tijdens de laatste halve minuut slaakt Vanneste zijn bekende diepe kreten maar omdat die op de achtergrond zitten, blazen ze ons voor een keer niet omver. Dit bedoelen we op een positieve manier, want hierdoor geeft hij veel speelruimte aan zijn bandmakkers die rustig aan onze ziel stelen.

LoveDeath and Decay verschijnt op 30 september. STAKE speelt dit najaar in Le Belvédère (05/11), Reflektor (16/11), Wilde Westen (03/12) en Trix (17/12).

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Amenra en STAKE op metaldag Lokerse Feesten

De metaldag van Lokerse Feesten is altijd een flink staaltje harde muziek en dat is ook dit jaar niet anders. Met namen…
InstagramLiveRecensies

STAKE @ VIERNULVIER (Concertzaal): Adembenemende wedergeboorte

Terwijl andere gitaarbands vroeg of laat tot de conclusie komen dat muziek maken beter een passionele hobby blijft, houdt STAKE het hoofd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alabaster DePlume, STAKE, Whispering Sons en meer naar Boomtown!

Van 14 t.e.m. 23 juli wordt Gent het epicentrum van kunst en cultuur. Tijdens de eerste zeven dagen van de Gentse Feesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.