Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles CARM – “More and More” (feat. Edie Brickell) & “Essex Girl”

Je zou het misschien niet zeggen, maar de invloed van de broertjes Dessner en Justin Vernon op het muzieklandschap is anno 2022 veel groter dan je denkt. Zo werkten die eerste twee bijvoorbeeld samen met tal van grote namen (zoals bijvoorbeeld Taylor Swift) en was die laatste ook te horen op het nieuwe werk van The National. Dat ze ook nog een gemeenschappelijk muzieklabel hebben opgericht onder de noemer 37d03d, maakt dat feit alleen nog maar groter. Nu Bon Iver binnenkort ein-de-lijk terug op tour trekt, leek dat voor Vernon dan ook het ideale moment om aan te kondigen dat CARM, onder contract bij zijn label, niet alleen het voorprogramma zal verzorgen, maar ook een tweede plaat klaar heeft. Dat CJ Camerieri eerder al te horen was op nummers van bovengenoemde bands, maakt het allemaal des te interessanter.

We krijgen nu dus meteen twee voorsmaakjes te horen uit CARM II, een album waarin de Amerikaanse trompettist naar eigen zeggen meer dan ooit zijn ei kwijt kon. Dat is bijvoorbeeld al te zien aan het feit dat “More and More” meer dan vijf minuten omvat, waardoor het nummer op zijn beurt alle tijd krijgt om zich te ontplooien. Samen met Edie Brickell bouwt de single lekker euforisch op, onder het toeziend oog van een dromerige beat en natuurlijk het koperwerk van Camerieri. Dat laatste keert doorheen het nummer vaak op Bon Iver-achtige wijze terug, al slaat de euforie naargelang het nummer vordert zo nu en dan eens om in mysterie.

Bij “Essex Girl” gaat het er dan een stuk gemoedelijker aan toe, want deze track begint meteen met uptempo vrolijke blazers en een banjo waar je mondhoeken meteen door naar boven krullen. Grootser, euforischer en vooral veel zonniger, want binnen de kortste keren krijg je het gevoel dat er muzikale zonnestraaltjes op je gezicht schijnen. Geen tekst, maar gewoon muziek op dit B-kantje, waardoor het “More and More” perfect in evenwicht weet te houden. CARM schotelt ons met andere woorden twee uiteenlopende voorsmaakjes voor, die op elk hun eigen manier toch weer gewoon bij elkaar passen. Wat ze bijvoorbeeld wel gemeen hebben, is dat ze ons allebei warm maken voor CARM II.

CARM staat op donderdag 3 november in het voorprogramma van Bon Iver in het SportpaleisCARM II verschijnt op 21 oktober, met daarop features van onder andere Justin Vernon, Gabriella Smith en Sid Sriram.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Bon Iver @ Sportpaleis: Geduld is de schoonste deugd

Wat een geluk dat Justin Vernon niet bekend is met het oervlaamse spreekwoord ‘Van uitstel komt afstel’. Initieel zouden Vernon en zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM - "Song of Trouble" (feat. Sufjan Stevens)

Vorig jaar bracht CARM zijn eerste single uit. Al gauw werkte hij op “Land” samen met niemand minder dan Justin Vernon van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM - "Land" (feat. Justin Vernon)

CJ Camerieri is een trompettist. Dat klinkt niet meteen enorm spannend, maar wacht tot je zijn palmares hebt doorgenomen. Hij speelde piccolo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.