Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM – “Song of Trouble” (feat. Sufjan Stevens)

Vorig jaar bracht CARM zijn eerste single uit. Al gauw werkte hij op “Land” samen met niemand minder dan Justin Vernon van Bon Iver en voor zijn nieuwste single wist hij Sufjan Stevens te strikken. Duikt deze trompettist uit het niets op en kan hij meteen met enkele muzikale grootheden samenwerken? Nee, hij gaat al wat langer mee in de muziekwereld, maar komt nu pas in de spotlight te staan. CARM werkte in het verleden al samen met de eerder vermelde artiesten. Zo verzorgde hij de hoorns op “Chicago” van Sufjan Stevens en was hij te horen op For Emma, Forever Ago van Bon Iver. Daarnaast werkte de muzikant ook al samen met Paul Simon, The National en John Legend. Doorheen de jaren heeft CARM al een indrukwekkende cv opgebouwd.

Na een betoverende instrumentale single is het nu dus tijd voor eentje waarop Sufjan Stevens’ herkenbare stem ons meeneemt naar hogere sferen. Zowel de instrumentatie als zang zijn gelaagd waardoor er veel te horen is op een nummer dat ingetogen overkomt. Doordat het zo rustig en fragiel is, eist “Song of Trouble” je aandacht op. Naar het einde toe wordt het net iets grootser allemaal, maar voor je het goed en wel beseft is het lied al ten einde. Het prachtige nummer had gerust wat langer mogen duren, aangezien het enige minpunt aan “Song of Trouble” is dat het amper drie minuten duurt.

Facebook / Instagram / Twitter

632 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Meditation V"

Sufjan Stevens zit niet stil, nadat hij vorig jaar met Aporia en The Ascension twee albums uitbracht, komt hij ook dit jaar…
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.