Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM – “Song of Trouble” (feat. Sufjan Stevens)

Vorig jaar bracht CARM zijn eerste single uit. Al gauw werkte hij op “Land” samen met niemand minder dan Justin Vernon van Bon Iver en voor zijn nieuwste single wist hij Sufjan Stevens te strikken. Duikt deze trompettist uit het niets op en kan hij meteen met enkele muzikale grootheden samenwerken? Nee, hij gaat al wat langer mee in de muziekwereld, maar komt nu pas in de spotlight te staan. CARM werkte in het verleden al samen met de eerder vermelde artiesten. Zo verzorgde hij de hoorns op “Chicago” van Sufjan Stevens en was hij te horen op For Emma, Forever Ago van Bon Iver. Daarnaast werkte de muzikant ook al samen met Paul Simon, The National en John Legend. Doorheen de jaren heeft CARM al een indrukwekkende cv opgebouwd.

Na een betoverende instrumentale single is het nu dus tijd voor eentje waarop Sufjan Stevens’ herkenbare stem ons meeneemt naar hogere sferen. Zowel de instrumentatie als zang zijn gelaagd waardoor er veel te horen is op een nummer dat ingetogen overkomt. Doordat het zo rustig en fragiel is, eist “Song of Trouble” je aandacht op. Naar het einde toe wordt het net iets grootser allemaal, maar voor je het goed en wel beseft is het lied al ten einde. Het prachtige nummer had gerust wat langer mogen duren, aangezien het enige minpunt aan “Song of Trouble” is dat het amper drie minuten duurt.

Facebook / Instagram / Twitter

982 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Andy Shauf - Norm (★★★): Kabbelende mijmeringen van een stalker

Wie zijn inspiratie voor een nieuwe plaat bij Mulholland Drive van David Lynch haalt, heeft meteen onze aandacht. Jammer genoeg levert Andy…
LiveRecensies

Bon Iver @ Sportpaleis: Geduld is de schoonste deugd

Wat een geluk dat Justin Vernon niet bekend is met het oervlaamse spreekwoord ‘Van uitstel komt afstel’. Initieel zouden Vernon en zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles CARM - "More and More" (feat. Edie Brickell) & "Essex Girl"

Je zou het misschien niet zeggen, maar de invloed van de broertjes Dessner en Justin Vernon op het muzieklandschap is anno 2022…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.