Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM – “Land” (feat. Justin Vernon)

CJ Camerieri is een trompettist. Dat klinkt niet meteen enorm spannend, maar wacht tot je zijn palmares hebt doorgenomen. Hij speelde piccolo voor Paul Simon en hoorn voor The National. Hij was als muzikant te horen op Sufjans Stevens’ “Chicago” en Bon Ivers For Emma, Forever Ago. Daarnaast speelt CJ ook in zijn eigen band yMusic en nam hij hoornsecties op voor artiesten als John Legend en The Tallest Man on Earth. De kans dat je Camerieri dus al eens hebt gehoord of gezien, is tamelijk groot. Sinds kort heeft hij als CARM getekend voor 37d03d, het label waar ook Mina Tindle en Big Red Machine muziek onder uitbrengen. Onlangs verscheen van de trompettist al “Already Gone“, samen met Georgia Hubley en Ira Kaplan. Vandaag wordt hij bijgestaan door de legendarische Justin Vernon van Bon Iver, die de complexe, mooie partijen van Camerieri opvult met zijn warme stem.

Op muziek van CARM hoor je blazers waar je normaal gezien drums of gitaren zou verwachten. Al dartelend over wolkjes fonkelen de trompetten van Camerieri terwijl Vernon de complexe melodieën ondersteunt. Want laten we duidelijk zijn: hoewel Justin Vernon deze keer de zanger mag zijn (en ongetwijfeld een veel grotere naambekendheid kan genieten), is hij niet de leidende figuur. Een muzikant als frontman laat al snel denken aan jazz of klassieke muziek, maar CARM maakt niets minder dan popmuziek. Popmuziek van de bovenste plank, welteverstaan, en daar wordt Camerieri door talloze talentvolle artiesten bijgestaan. Deze keer is het nog Vernon, maar binnenkort is het Sufjan Stevens, Mouse On Mars en Shara Nova. Het mag dan misschien nog wel enkele maanden duren vooraleer CARMs debuutalbum verschijnt, maar ernaar uitkijken doen we alvast vol ongeduld!

CARM verschijnt op 22 januari onder 37d03d. Je kan het alvast hier op voorhand bestellen.

Facebook / Instagram / Twitter

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.