Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM – “Land” (feat. Justin Vernon)

CJ Camerieri is een trompettist. Dat klinkt niet meteen enorm spannend, maar wacht tot je zijn palmares hebt doorgenomen. Hij speelde piccolo voor Paul Simon en hoorn voor The National. Hij was als muzikant te horen op Sufjans Stevens’ “Chicago” en Bon Ivers For Emma, Forever Ago. Daarnaast speelt CJ ook in zijn eigen band yMusic en nam hij hoornsecties op voor artiesten als John Legend en The Tallest Man on Earth. De kans dat je Camerieri dus al eens hebt gehoord of gezien, is tamelijk groot. Sinds kort heeft hij als CARM getekend voor 37d03d, het label waar ook Mina Tindle en Big Red Machine muziek onder uitbrengen. Onlangs verscheen van de trompettist al “Already Gone“, samen met Georgia Hubley en Ira Kaplan. Vandaag wordt hij bijgestaan door de legendarische Justin Vernon van Bon Iver, die de complexe, mooie partijen van Camerieri opvult met zijn warme stem.

Op muziek van CARM hoor je blazers waar je normaal gezien drums of gitaren zou verwachten. Al dartelend over wolkjes fonkelen de trompetten van Camerieri terwijl Vernon de complexe melodieën ondersteunt. Want laten we duidelijk zijn: hoewel Justin Vernon deze keer de zanger mag zijn (en ongetwijfeld een veel grotere naambekendheid kan genieten), is hij niet de leidende figuur. Een muzikant als frontman laat al snel denken aan jazz of klassieke muziek, maar CARM maakt niets minder dan popmuziek. Popmuziek van de bovenste plank, welteverstaan, en daar wordt Camerieri door talloze talentvolle artiesten bijgestaan. Deze keer is het nog Vernon, maar binnenkort is het Sufjan Stevens, Mouse On Mars en Shara Nova. Het mag dan misschien nog wel enkele maanden duren vooraleer CARMs debuutalbum verschijnt, maar ernaar uitkijken doen we alvast vol ongeduld!

CARM verschijnt op 22 januari onder 37d03d. Je kan het alvast hier op voorhand bestellen.

Facebook / Instagram / Twitter

148 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM - "Song of Trouble" (feat. Sufjan Stevens)

Vorig jaar bracht CARM zijn eerste single uit. Al gauw werkte hij op “Land” samen met niemand minder dan Justin Vernon van…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.