Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Dig!”

© CPU – Chris Stessens

Soms gaan de dingen des levens niet meteen zoals gepland. Iets dat klaarblijkelijk vaker het geval is als je in een band die Sports Team heet, speelt. Zo kon het knotsgekke zestal uit het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld nooit echt profiteren van de hype rond debuutalbum Deep Down Happy doordat de wereld niet veel later op slot ging, en nu moet ook opvolger GULP! eraan geloven. De release van de plaat werd al een paar keer opgeschoven, maar dat weerhoudt de Britten er gelukkig niet van om voorsmaakjes de wereld in te sturen. Dat zijn er dit keer weliswaar een tikkeltje meer dan gebruikelijk – deze “Dig!” is bijvoorbeeld al de vijfde single – maar als we voorgangers als “R Entertainment” en “The Drop” mogen geloven, dan zal het ongetwijfeld wel goedkomen met die plaat.

Ook deze nieuwste creatie mag er overigens zeker zijn, want opnieuw horen we precies datgene terug waar de band voor staat. Niet te veel rond de pot draaien dus, maar gewoon rechttoe rechtaan knallen; wat ook deze “Dig!” doet. Het gaat er weliswaar iets donkerder aan toe dan we gewend zijn van de Britten, gezien het nummer op gang komt met een onheilspellend spervuur van gitaarriffs en de haast bezwerende manier van zingen die Alex Rice gebruikt. Niet veel later horen we dan zijn herkenbare stemgeluid terug, waarna de track ook in een stroomversnelling komt. Sports Team windt er met deze “Dig!” dus wederom geen doekjes om en laat het spelplezier er een kleine drie minuten van afspatten. Dat belooft voor het einde van de maand!

GULP! verschijnt op 23 september. Wie Sports Team live aan het werk wil zien, kan op 20 november naar de Botanique te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sports Team - Gulp! (★★★½): Gesputter met de vlam in de pijp

Een albumcover die in het oog springt, zet aan tot luisteren. Helaas leek Sports Team, met die ideologie in het achterhoofd, vergeten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "The Drop"

‘It’s okay to like Sports Team’, staat er tegenwoordig op heel wat affiches doorheen het Verenigd Koninkrijk. Een ietwat aparte marketingstrategie, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Cool It Kid" (feat. Asha Lorenz)

Sports Team is zo’n band die aan de vooravond van zijn grote doorbraak stond, maar nooit echt kon profiteren van de release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.