Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “The Drop”

© CPU – Chris Stessens

‘It’s okay to like Sports Team’, staat er tegenwoordig op heel wat affiches doorheen het Verenigd Koninkrijk. Een ietwat aparte marketingstrategie, maar het bewijst nog maar eens dat Sports Team gewoon een vrolijke bende is die zichzelf niet al te serieus neemt. Het is hoe dan ook wel degelijk oké om fan te zijn van de Britten, want met Deep Down Happy zetten ze een meer dan degelijk debuut neer. Echt profiteren lukte door de coronacrisis vooralsnog niet, dus maakten ze maar meteen een opvolger. Gulp! verschijnt enkele maanden later dan voorzien en aan voorsmaakjes als “The Game” en “R Entertainment” konden we al afleiden dat ook dat een fijne plaat zal worden. Het nieuwe “The Drop” bevestigt dat idee nu nog maar eens.

De nieuwste creatie van Sports Team klokt net onder de drie minuten af, dus van verveling is er geen sprake. Het nummer komt met een stevig tempo op gang, al is het eigenlijk meteen de gezellige sfeer die opvalt. Specifieker is het de herhalende achtergrondstem die de show steelt, waardoor de nonchalante manier van zingen van frontman Alex Rice nog meer uit de verf komt. “The Drop” is met andere woorden rammelrock à la Sports Team, mét plaats voor blazers. Het zestal bewijst vandaag dus weer dat ‘vervelen’ niet in hun woordenboek staat, want met deze single zit de band in een laatste rechte lijn richting een tweede schot in de roos.

Gulp! verschijnt op 23 september. Wie Sports Team live aan het werk wil zien, kan op 20 november naar de Botanique te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sports Team - Gulp! (★★★½): Gesputter met de vlam in de pijp

Een albumcover die in het oog springt, zet aan tot luisteren. Helaas leek Sports Team, met die ideologie in het achterhoofd, vergeten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Dig!"

Soms gaan de dingen des levens niet meteen zoals gepland. Iets dat klaarblijkelijk vaker het geval is als je in een band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.