Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef – “143”

© CPU – Joost Van Hoey

De tijden waarin Sam De Nef bekend stond als frontman van Danny Blue & The Old Socks, liggen al een tijdje achter ons, want de jongeman maakt tegenwoordig heel wat meer furore onder zijn eigen naam. Zo werd hij enkele weken geleden bijvoorbeeld nog last minute toegevoegd aan de affiche van Pukkelpop, maar stond hij afgelopen zomer ook nog op andere mooie festivals als Rock Herk en Gent Jazz. Dat heeft hij allemaal te danken aan het succes van debuutplaat Lonely Day, Crowded Year, maar ook al een beetje aan diens nog te verschijnen opvolger. Dawn/Dusk ligt volgende maand in de winkelrekken, maar nu krijgen we een derde en laatste voorsmaakje in de vorm van “143”.

Het gaat er in elk geval gemoedelijk aan toe op de nieuwste creatie van Sam De Nef. Zo is het een uptempo en vrolijk klinkende akoestische gitaar die je meesleept in het verhaal dat de jongeman wil vertellen, begeleid door strijkers en natuurlijk zijn zachte stemgeluid. Op zich is daarmee ook meteen alles gezegd, want echt veel gebeurt er daarnaast niet in “143”. Als een riviertje kabbelt het nummer om en bij de drie minuten wat voort, zonder dat er echt een stroomversnelling plaatsvindt. Het neemt daarentegen niet weg dat de single er vlotjes ingaat, maar na de vorige voorsmaakjes hadden we misschien net wat meer verwacht. Hopelijk past het nummer ietwat beter in het geheel.

Dawn/Dusk verschijnt op 14 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Versgeperst: ‘De liveopnames zijn alleen op vinyl te beluisteren’

Wie de Belgische muziekscene van het laatste decennium onder de loep neemt, komt al snel uit bij PXL-Music. De pop- en rockhogeschool…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Festivalnieuws

Trix deelt volledige poster WAO met o.a. ILA, Ão, Captain Kaiser en meer!

Aan de Antwerpse Noordersingel kijken ze met grote anticipatie uit richting februari. Trix zet dan namelijk traditiegetrouw de bloemetjes buiten met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.