Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “I’m In Love With You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Circa 2012 verscheen The 1975 voor het eerst op onze muzikale radar als een interessante, veelbelovende indieband uit Engeland. Ondertussen zijn Matthew Healy (oftewel Matty) en zijn kompanen niet meer weg te denken uit het hedendaagse poplandschap. De heren lossen over iets meer dan een maand namelijk alweer hun vijfde studioalbum op ons af, Being Funny In A Foreign Language, waar ze de afgelopen tijd al het een en ander van lieten horen. Veel indruk wist The 1975 nog niet op ons te maken met “Happiness” en “Part of the Band”, maar vandaag doen de Britten met volle moed een nieuwe poging om ons warm te maken voor die nieuwe langspeler met “I’m In Love With You”.

Na twee singles die niet meer dan prima voor op de achtergrond waren, zijn we blij dat “I’m In Love With You” er niet zo eentje is. De nieuwste van The 1975 is een ontzettend catchy indiepopliedje over, hoe kan het ook anders, verliefdheid. Nee, het is niet het meest vooruitstrevende nummer van The 1975, en ja, de tekst is een klein beetje heel erg zoetsappig maar ook wij kunnen niet ontkennen dat we heel blij van “I’m In Love With You” worden. Het vrolijke deuntje en de fijne instrumentale outro toveren een glimlach op ons gezicht, maar het is vooral de opbouw naar het euforische einde die deze nieuwe van The 1975 zo plezant maakt. We hopen dat het aanstaande album wat meer hiervan heeft want dan belooft het een fijne te worden!

Being Funny in a Foreign Language verschijnt op 14 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.