Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Happiness”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Anno 2020 zijn er maar weinig mensen meer die nog niet van The 1975 hebben gehoord. De Britse band bracht inmiddels al vier albums uit en eind oktober wordt daar een vijfde aan toegevoegd. Being Funny in a Foreign Language heet het aankomende album, al vonden we dat de vorige single, “Part of the Band“, voornamelijk deed denken aan hun vorige langspeler. Er is dus niet bepaald sprake van een zogenaamde muzikale ‘foreign language’.

Op “Happiness” lijkt die lijn niet zozeer te worden doorgetrokken, maar dat betekent nog niet dat deze single vernieuwender klinkt dan zijn voorganger. Het nummer opent met een vrolijke, maar kitscherig en vooral funky deuntje. De synthesizers bezorgen ons even later de sound die we van de Britten gewoon zijn geworden. Het is speels, het is plezant en het ligt heel gemakkelijk in het oor. De zang van Matthew Healy is naar goeie gewoonte zeer keurig verzorgd, maar daar blijft het ook wel bij. Hier en daar wordt “Happiness” nog wat opgefleurd met een saxofoon, maar over het algemeen is het vooral een leuk luisterliedje dat je zo hoort passeren. Een beetje zoals “If You’re Too Shy (Let Me Know)”, maar die had wel een echt catchy refrein. Nu ligt de nadruk vooral op het plezier en de zomerse vibes voor in iedere strandbar. We hopen dan ook dat het gehele album er eentje wordt die niet uitsluitend uit muziek voor op de achtergrond bestaat.

Being Funny in a Foreign Language verschijnt op 14 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

128 posts

About author
Een wijze vrouw zei ooit: 'TUDUDUDUDU'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "All I Need To Hear"

Als er een nieuwe plaat van The 1975 aan zit te komen, dan kan je er tegenwoordig donder op zeggen dat dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - “I’m In Love With You”

Circa 2012 verscheen The 1975 voor het eerst op onze muzikale radar als een interessante, veelbelovende indieband uit Engeland. Ondertussen zijn Matthew…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "Part of the Band"

De volledige coronapandemie lang leek het wel alsof The 1975 van de planeet was verdwenen. Gelukkig bleken Matty Healy en zijn band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.