Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Part of the Band”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De volledige coronapandemie lang leek het wel alsof The 1975 van de planeet was verdwenen. Gelukkig bleken Matty Healy en zijn band niet effectief met de Noorderzon te zijn vertrokken, maar werkten ze aan een nieuwe plaat. Being Funny in a Foreign Language is nu met zijn elf nummers zo goed als af en dus lost de band met “Part of the Band” nu een eerste voorsmaakje. Het is het eerste streepje nieuwe muziek dat de Britten lossen sinds het nogal experimentele Notes on a Conditional Form, al werkte de frontman wel mee achter de schermen aan muziek van onder andere Holly Humberstone en beabadoobee. Dat The 1975 met deze nieuwste creatie dus ook nog een tikkeltje dromeriger klinkt, is op zich geen verrassing.

Met een dikke vier minuten op de klok zou je verwachten dat er een grootse comeback klaarligt voor The 1975, maar daar blijkt slechts weinig van aan. Het nummer komt op gang met wat licht opzwepende strijkers, een beatje en een zweempje euforie, wat op zich veelbelovend is, maar meer gebeurt er uiteindelijk niet. Net als je denkt dat het nummer gaat ontploffen, neemt een zweverige akoestische gitaar de boel over. Muzikaal lijkt het nieuwe hoofdstuk van The 1975 dus verdacht veel op het vorige, al maakt het tekstuele wel wat goed. Healy legt zijn ziel open en bloot op tafel, waardoor “Part of the Band” een klein ontdekkingstochtje is, al was het maar door de verschillende fases die het nummer doormaakt. Niet meteen het interessantste nummer van het viertal dus, maar slecht is het zeker niet.

Being Funny in a Foreign Language verschijnt op 14 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.