Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “Aftershook”

© Pooneh Ghana

Frankie Cosmos is een indiepopgroep rond de uit New York afkomstige singer-songwriter Greta Kline waarmee ze al sinds 2011 haar persoonlijke verhalen en ervaringen verkondigt door middel van dromerige bedroompop. Haar muzikale avontuur begon dan wel in haar slaapkamer, ze groeide al snel uit tot een vaste waarde binnen de eigenzinnige indiepopwereld. Samen met haar band bracht ze al vier albums uit, waarvan het laatste, Close It Quietly, ondertussen al drie jaar oud is. Tijdens de pandemie kregen we niet veel te horen van Frankie Cosmos en had de groep dan ook geen idee of ze nog zouden doorgaan. In die tussentijd zat Kline echter niet stil en schreef om en bij de honderd nieuwe nummers. Wanneer de band elkaar weer ontmoette, sleutelden ze samen verder aan een beperkte selectie van die singles en creëerden Inner World Peace dat later dit jaar zal verschijnen. Eerder kregen we “One Year Stand” al te horen en met “Aftershook” lost Frankie Cosmos nu ook een tweede voorproefje van de nieuwe plaat.

“Aftershook” gaat over het verwerken van het verleden en het worstelen met het behouden van een evenwichtige verhouding tussen emotioneel bewustzijn en hoopvolheid. Met deze boodschap in het achterhoofd, begint het nummer met een rustige, dromerige beat en de heldere, maar mijmerende stem van Kline. Samen creëren de leden van Frankie Cosmos een kalme, harmonische sfeer die je zo in trance zou brengen. Naar het refrein toe versnelt de single en plaatst een dwingende gitaar zich op de voorgrond, hoewel Kline even kalm en zuiver verder zingt. De zachte ‘flow’ van het lied wordt hernomen, maar wordt kort daarna alweer doorbroken door een speelse en fuzzy gitaarsolo. Vanaf dan blijft het ritme van “Aftershook” hoog. Bijgevolg is de nieuwste van Frankie Cosmos een evenwichtig nummer dat tegelijk dromerig, dynamisch en energiek klinkt.

Inner World Peace komt uit op 21 oktober 2022.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Frankie Cosmos - Inner World Peace (★★½): Lieflijke navelstaarderij

Frankie Cosmos is een geschenk voor de recensent: om het complete oeuvre van de band te (her)ontdekken, is er minder dan twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “F.O.O.F.”

Frankie Cosmos brengt met “F.O.O.F.” het derde nummer van hun aankomende album Inner World Peace uit. De Amerikaanse indiepopgroep rond zangeres Greta…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “One Year Stand”

Frankie Cosmos brengt met het nummer “One Year Stand” hun eerste single van 2022 uit. De Amerikaanse rockgroep rond zangeres Greta Kline…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.