Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “It Could Be Nice”

© CPU – Tinne Conjaerts

De laatste jaren waren we getuige van de wispelturigheid van Nicholas James Murphy. De Australiër pingpongt als muzikant regelmatig tussen zijn pseudoniem Chet Faker en zijn eigen naam Nick Murphy. Steeds is het koffiedik kijken welk project de man deze keer gaat uitstallen. Elke gedaante heeft echter zijn eigenheid en kracht: waar Nick Murphy zich laat inspireren door soul en jazz, neemt bij Chet Faker toch voornamelijk het elektronische accent de bovenhand. Elektronisch is hot in 2022 en dat lijkt ook Nicholas niet te zijn ontgaan. 2022 is zo te zien helemaal het jaar van Chet Faker aan het worden. In het voorjaar trok de multi-instrumentalist door Europa; hij hield onder meer halt in OLT Rivierenhof en palmde daar in z’n eentje het podium in met een magische show. Vandaag komt daar een nieuwe single bij, een dik jaar nadat zijn derde album Hotel Surrender ontkiemde.

Chet Faker schiet al bij de eerste tonen van “It Could Be Nice” recht in de roos. De aanzet van het nummer voedt de bodem voor een elektronische plof die het tempo aanwakkert. “It Could Be Nice” blijft niettemin op het pad dat Chet Faker geregeld opzoekt: dat van de downtempo, een subgenre binnen de elektronische muziek dat gekenmerkt wordt door de interactie tussen een elektronische klemtoon en een intieme sfeer en langzaamheid. Door die wisselwerking behelst het nummer de kracht om meerdere stemmingen op te roepen. We zien al helemaal voor ons wat er gebeurt als Chet Faker “It Could Be Nice” afvuurt op een concert: een deel van het publiek staat mijmerend en statisch te schommelen, terwijl de andere helft zich volledig geeft met zwevende en wie weet zelfs extatische bewegingen. Het nummer grijpt niet alleen naar de keel, maar ook naar de ledematen en schouders van de beweeglijken onder ons en weet tot slot ook de stembanden te prikkelen. De eenvoudige tekst die Chet Faker steeds beetneemt met een ongeziene hoogte in zijn stem, is meezingbaar en knoopt moeiteloos in de oren. De sfeer van “It Could Be Nice” rijmt ook perfect met de periode van het jaar: de zomer dooft uit, de temperaturen houden zich rustig en de herfst komt ons stilaan tegemoet. Het is een ideaal moment om terug te blikken op de zomer en “It Could Be Nice” is het geschikte nummer om dan op de achtergrond af te spelen. Met nog geen drie minuten op de teller vliegt het voorbij, maar wie er geen genoeg van kan krijgen, kan het nummer op herhaling afspelen; vervelen doet het immers niet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Something Like This"

Van Chet Faker weten we nooit echt goed wat we exact kunnen verwachten. De Australische muzikant brengt soms muziek onder zijn eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adi Oasis - "Get it Got it"

Adi Oasis, voorheen wel beter bekend als Adeline, combineert in haar muziek soul, r&b, jazz en funk om haar gevoelens te uiten….
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.