Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Danielle Ponder – “Only The Lonely”

Tot voor kort werkte Danielle Ponder voltijds bij de openbare verdediging in haar thuisstad Rochester in de Amerikaanse staat New York. Sinds dit jaar zet ze haar carrière in de rechtbank opzij om zich helemaal op haar muziek te focussen. De 39-jarige zat er al heel haar leven mee in het achterhoofd: Haar vader was namelijk een singer-songwriter, gitarist en priester in een gospelgemeenschap. Haar eerste gitaar kreeg ze dan ook als prille tiener cadeau. Ongeveer tegelijkertijd belandde haar broer in de gevangenis en groeide haar interesse in strafrechtelijke hervorming. Ze haalt haar inspiratie nog steeds uit die thematiek, zo gaat “Poor Man’s Plan”, een van haar eerste singles, over Willie Simmons, die levenslang vastzit voor het stelen van slechts negen dollar in 1982. Op een Tiny Desk Concert in 2020 bewees ze met dit nummer al dat haar soulmuziek klinkt als de missing link tussen Amy Winehouse en Nina Simone.

“Only The Lonely” is al de vierde single van de debuutplaat van de Amerikaanse. Deze heet Some Of Us Are Brave en verschijnt op 16 september. Het nummertje begint ingetogen met een subtiele instrumentatie van r&b. Daarna laat Ponder haar godinnenstem langzaam tot z’n recht komen onder een triphopbeat. Tijdens de begeleiding van achtergrondzang moeten we even denken aan “Cold Little Heart” van Michael Kiwanuka, maar de frontvrouw neemt die afleiding al snel weer weg. De outro met weergalmende stem en piano laat een sublieme indruk na. Danielle Ponder tourt momenteel door de Verenigde Staten met Amos Lee en Marcus Mumford (ja, die van het familiebedrijf), maar ze mag gerust ook eens naar Europa komen!

Website / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

161 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Blessed Madonna, Joy Anonymous & Danielle Ponder - "Carry Me Higher" & "Something Doesn’t Feel Right"

De zomer is voorbij en de kerstperiode lonkt, maar dat betekent gelukkig niet dat we daarom geen nieuwe dansbare muziek meer voorgeschoteld…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danielle Ponder - "Roll The Credits"

Soms moet je durven springen om je grote droom waar te maken en dat is exact wat Danielle Ponder deed. De Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.