Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “There’s A Light”

© CPU – Cédric Depraetere

Het laagseizoen van The Amazons is voorbij: de vier Britten laten dit jaar eindelijk weer echt van zich horen. Het is ondertussen zo’n drie jaar geleden dat de groep nieuwe muziek uitbracht, maar nu geven ze alles op alles om hun respectabele plekje binnen de Britse rockscene te verdedigen. Zo geniet het viertal wellicht nog na van hun Europese tour als voorprogramma van Royal Blood eerder dit jaar, en releaset de band op 9 september het derde album How Will I Know If Heaven Will Find Me?. De eerste nummers daarvan, “Bloodrush”, “Ready for Something” en “How Will I Know?”, tonen alvast dat de band een andere kant van zichzelf laat zien. Ook het nieuwe nummer “There’s A Light” ligt eerder aan de zachtere, popachtige kant.

De single begint dan ook braaf met een trage groove die bijna doet denken aan romantische tienerfilms, zeker met de zachtjes gezongen, ietwat melige songtekst. De gitaren komen in het refrein dan weer iets meer door, maar nog steeds eerder bescheiden tegenover hun vroegere rock-‘n-roll nummers. In het middenstuk volgt meer van hetzelfde tot “There’s A Light” dan weer even stilvalt en opbouwt naar een gitaarsolo die absoluut te appreciëren valt. Hoewel de oude sound van The Amazons nog te horen is onder de lagen van popinvloeden, blijven we op onze honger zitten voor wat meer pit in het nieuwe album. Toegegeven, het lied krijgt wel met elke replay een hoger meezinggehalte.

Op vrijdag 9 september verschijnt de nieuwe langspeler van The Amazons, How Will I Know If Heaven Will Find Me?.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me? (★★½): Vertrokken met een koude motor

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat The Amazons door BBC Radio 1 werd getipt als BBC Sound of 2017, een titel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "How Will I Know?"

The Amazons is zo’n type band die buiten het Verenigd Koninkrijk maar moeilijk van de grond komt. Nochtans waren hun eerste twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.