Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Bloodrush”

© CPU – Cédric Depraetere

De rockers van The Amazons storten zich weer volop in de muziek dit jaar. Ze vergezelden om te beginnen Royal Blood op hun Europese tour, kondigden hun derde album How Will I Know If Heaven Will Find Me? aan voor 2 september én vandaag maakten ze bekend dat er dit najaar ook een tour zit aan te komen doorheen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hinten naar een nieuw album deed de band al een tijdje, maar nu krijgen we ook voor het eerst een nummer van de nieuwe plaat te horen in de vorm van “Bloodrush”.

Wie The Amazons enkele dagen geleden live aan het werk zag in de Lotto Arena, kon het al horen: met “Bloodrush” verkent de groep een meer poppy kant van zichzelf. Waar we The Amazons tot nog toe vooral kenden van hun ruige gitaarwerk en hoog rock’n’roll-gehalte, zet de band die kenmerken nu immers even op een lager pitje. Toch weet het viertal op een of andere manier trouw te blijven aan zijn eigenheid: onder het glossy laagje van “Bloodrush” gaat namelijk nog wel dezelfde sound schuil. Wanneer de gitaren naar het einde van het lied toe een iets prominentere plaats krijgen in het nummer, herkennen we de band ook meteen wat meer. Die creëert met “Bloodrush” voornamelijk een goede meezinger, maar we hopen toch dat de jongens het rocken niet verleren en dat de gitaren op de rest van How Will I Know If Heaven Will Find Me? weer wat harder mogen scheuren.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society - "Focus on the Melody"

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.