Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Bloodrush”

© CPU – Cédric Depraetere

De rockers van The Amazons storten zich weer volop in de muziek dit jaar. Ze vergezelden om te beginnen Royal Blood op hun Europese tour, kondigden hun derde album How Will I Know If Heaven Will Find Me? aan voor 2 september én vandaag maakten ze bekend dat er dit najaar ook een tour zit aan te komen doorheen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hinten naar een nieuw album deed de band al een tijdje, maar nu krijgen we ook voor het eerst een nummer van de nieuwe plaat te horen in de vorm van “Bloodrush”.

Wie The Amazons enkele dagen geleden live aan het werk zag in de Lotto Arena, kon het al horen: met “Bloodrush” verkent de groep een meer poppy kant van zichzelf. Waar we The Amazons tot nog toe vooral kenden van hun ruige gitaarwerk en hoog rock’n’roll-gehalte, zet de band die kenmerken nu immers even op een lager pitje. Toch weet het viertal op een of andere manier trouw te blijven aan zijn eigenheid: onder het glossy laagje van “Bloodrush” gaat namelijk nog wel dezelfde sound schuil. Wanneer de gitaren naar het einde van het lied toe een iets prominentere plaats krijgen in het nummer, herkennen we de band ook meteen wat meer. Die creëert met “Bloodrush” voornamelijk een goede meezinger, maar we hopen toch dat de jongens het rocken niet verleren en dat de gitaren op de rest van How Will I Know If Heaven Will Find Me? weer wat harder mogen scheuren.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.