Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “How Will I Know?”

© CPU – Cédric Depraetere

The Amazons is zo’n type band die buiten het Verenigd Koninkrijk maar moeilijk van de grond komt. Nochtans waren hun eerste twee albums verre van verkeerd en hebben ze ook op tourvlak in Europa en de VS al heel wat kilometers op de teller. Het viertal uit Reading onderneemt in ieder geval op 2 september een nieuwe veroveringspoging met How Will I Know If Heaven Will Find Me?. “Bloodrush” en “Ready For Something” klonken alvast veelbelovend en toonden dat The Amazons nog lang niet zijn uitgerockt. Op hun nieuwe “How Will I Know?” houden ze het deze keer wel wat braver.

Wie The Amazons dit jaar in het voorprogramma van Royal Blood heeft gezien, zal “How Will I Know?” meteen herkennen. De band gunde Antwerpen al een kleine avant-première van de track, al moeten we zeggen dat het nummer toen iets frisser en krachtiger overkwam. De studioversie is jammer genoeg net iets te gepolijst en blijft te oppervlakkig waardoor de vonk maar niet wil overslaan. De grootsheid en de bombast kunnen maar moeilijk maskeren dat “How Will I Know?” een gemiddeld rocknummer is waar er al zoveel van bestaan. Geen drie op een rij dus voor The Amazons, al blijven we wel hoopvol dat How Will I Know If Heaven Will Find Me? genoeg peper zal bevatten om de volgende stap te kunnen zetten.

How Will I Know If Heaven Will Find Me? verschijnt op 2 september. De najaarstour doorheen Europa en de UK houdt voorlopig geen halt in ons land, maar The Amazons zijn op 7 november wel te bewonderen in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me? (★★½): Vertrokken met een koude motor

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat The Amazons door BBC Radio 1 werd getipt als BBC Sound of 2017, een titel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “There’s A Light”

Het laagseizoen van The Amazons is voorbij: de vier Britten laten dit jaar eindelijk weer echt van zich horen. Het is ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.