Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Ready For Something”

© CPU – Cédric Depraetere

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit de kast om voorop te lopen. De jongens uit Reading trokken met Royal Blood op tour (en hielden daarbij halt in de Lotto Arena), kondigden hun derde langspeler How Will I Know If Heaven Will Find Me? aan en lieten daar met “Bloodrush” al een eerste nummer uit horen. Die single bevat de intussen herkenbare sound van het Britse viertal, maar het was toch even wennen aan de pot donkere glitters die erover gemorst was. Vandaag lossen ze in de marathon richting hun nieuwe plaat een tweede single: “Ready For Something”.

De eerste gitaartonen klinken precies wat weggedoken, om dan in het gezelschap van enkele rake drumslagen ten tonele te verschijnen. Doorheen het nummer gebeurt dat enkele keren: het tempo wordt als een katapult even naar achteren getrokken, waarna het keihard weer naar voren kan schieten. Na enkele jaren beginnen we ook de typische elementen van Matt Thomsons stem te herkennen, maar in dit nummer laat hij precies toch wat steken vallen. Akkoord, hij toont aan zonder al te veel moeite de hoge en lage tonen te kunnen afwisselen, maar het nummer swingt te weinig tijdens de momenten waarop dat nodig voelt. Máár het einde is waarom “Ready For Something” alsnog de moeite waard is. Instrumenten op de voorgrond die lekker hun ding doen en je als luisteraar in de vibe zuigen, waarna Matt het lichte crescendospel komt meespelen en nog even alles uit de kast haalt. We moeten eerlijk zijn: hoe vaker we ernaar luisteren, hoe meer we het kunnen appreciëren.

How Will I Know If Heaven Will Find Me? verschijnt op 2 september. De najaarstour doorheen Europa en de UK houdt voorlopig geen halt in ons land, maar The Amazons zijn op 7 november wel te bewonderen in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - "Mountains at Midnight"

Het debuutalbum van Royal Blood was meteen een schot in de roos, al is het ook wel een vervloekt geschenk om zo’n…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.