Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Ready For Something”

© CPU – Cédric Depraetere

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit de kast om voorop te lopen. De jongens uit Reading trokken met Royal Blood op tour (en hielden daarbij halt in de Lotto Arena), kondigden hun derde langspeler How Will I Know If Heaven Will Find Me? aan en lieten daar met “Bloodrush” al een eerste nummer uit horen. Die single bevat de intussen herkenbare sound van het Britse viertal, maar het was toch even wennen aan de pot donkere glitters die erover gemorst was. Vandaag lossen ze in de marathon richting hun nieuwe plaat een tweede single: “Ready For Something”.

De eerste gitaartonen klinken precies wat weggedoken, om dan in het gezelschap van enkele rake drumslagen ten tonele te verschijnen. Doorheen het nummer gebeurt dat enkele keren: het tempo wordt als een katapult even naar achteren getrokken, waarna het keihard weer naar voren kan schieten. Na enkele jaren beginnen we ook de typische elementen van Matt Thomsons stem te herkennen, maar in dit nummer laat hij precies toch wat steken vallen. Akkoord, hij toont aan zonder al te veel moeite de hoge en lage tonen te kunnen afwisselen, maar het nummer swingt te weinig tijdens de momenten waarop dat nodig voelt. Máár het einde is waarom “Ready For Something” alsnog de moeite waard is. Instrumenten op de voorgrond die lekker hun ding doen en je als luisteraar in de vibe zuigen, waarna Matt het lichte crescendospel komt meespelen en nog even alles uit de kast haalt. We moeten eerlijk zijn: hoe vaker we ernaar luisteren, hoe meer we het kunnen appreciëren.

How Will I Know If Heaven Will Find Me? verschijnt op 2 september. De najaarstour doorheen Europa en de UK houdt voorlopig geen halt in ons land, maar The Amazons zijn op 7 november wel te bewonderen in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.