Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rina Sawayama – “Phantom”

© Thurstan Redding

Rina Sawayama zag de afgelopen jaren heel wat shows in het water vallen door welbekende redenen. Dit gaf de Japans-Britse gelukkig wel de tijd om aan een volgende plaat te werken. Na SAWAYAMA, haar bijzonder sterke debuutplaat, liggen de verwachtingen namelijk hooggespannen en tegelijkertijd groeide de schare fans behoorlijk aan, dit mede door samenwerkingen met Elton John en Charli XCX. Genoeg ogen gericht dus op de artieste die inmiddels al enkele voorsmaakjes liet horen van haar nieuwste langspeler. Na onder meer “This Hell” en titelsong “Hold The Girl” krijgen we “Phantom” te horen, wellicht de laatste single naar aanloop van die plaat.

“Phantom” begint meteen veelbelovend als een late jaren 90 popsong, een decennium dat Sawayama al meermaals weer tot leven wist te wekken. Vocaal haalt de zangeres sterk uit en weet daarmee ook ons te overtuigen. Een onderliggende dreiging geeft het nummer net wat extra kracht waardoor het geheel al snel bijzonder groots klinkt. Ook tekstueel lijkt het om een van Sawayama’s sterkere songs te gaan. Zo zingt ze over hoe ze te lang te veel energie gestoken heeft in het plezieren van anderen, iets wat voor heel wat mensen een herkenbare thematiek is. Daarmee stelt de artieste zich kwetsbaar, maar tegelijkertijd heel sterk op. Iets wat zich ook in de productie van het nummer vertaalt. Als de rest van Hold The Girl enigszins op deze song lijkt, dan komt er weer een zeer degelijk album onze kant op.

Hold The Girl verschijnt op 16 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rina Sawayama - "Eye For An Eye"

De ster van Rina Sawayama straalt al een tijdje feller dan ooit tevoren; iets waar haar recentste plaat Hold The Girl ongetwijfeld voor iets…
InstagramLiveRecensies

Rina Sawayama @ Ancienne Belgique (AB): Popshow volgens het boekje

Afgelopen weekend greep ze nog net naast de Brit-award van ‘Best New Act’, maar eigenlijk heeft Rina Sawayama die prijs helemaal niet…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.