Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX – “Beg For You” (feat. Rina Sawayama)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Charli XCX is een van de meest productieve popzangeressen van het moment. De afgelopen twee jaar maakte ze evenveel albums en om die trend verder te zetten verschijnt later dit jaar Crash. Daarvan kregen we naast het uitermate catchy “Good Ones” ook een zeer fijne samenwerking met Caroline Polachek en Christine and the Queens te horen in de vorm van “New Shapes”. Aan dat lijstje wordt nu “Beg For You” toegevoegd, een nummer dat gedragen wordt door een sample van “Cry For You” van September. Daarvoor slaat Charli XCX bovendien de handen in elkaar met niemand minder dan rijzende ster Rina Sawayama. Angels en Pixels, verenig u voor een ongekend feest.

Fans van zowel Charli XCX als Rina Sawayama zaten al geruime tijd te wachten op een samenwerking van beide popsterren. Vandaag is de dag dat die droom voor menig popliefhebber werkelijkheid wordt. “Beg For You” maakt gebruik van de muzikale ruwbouw van “Cry For You”, maar ruilt het huilen in voor smeken. Het geheel blijft al na een halve luisterbeurt in je hoofd hangen en daarmee hebben de twee vrouwen ongetwijfeld een hit te pakken. Dat dat succes zich vooral op platformen als TikTok zal manifesteren, lijkt ons een gegeven, maar dat maakt het geen minder goede popsong. Hebben XCX en Sawayama het wiel opnieuw uitgevonden? Absoluut niet, maar dat hoeft de pret niet te bederven. Vocaal passen de twee verrassend goed samen en in het gezelschap van een dansbare synthsound schitteren ze net zo veel samen als solo. Laat die eindeloze clubnachten nu maar komen!

Het nieuwe Charli XCX-album Crash verschijnt op 18 maart. Op 27 mei stelt ze die plaat voor in La Madeleine.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Charli XCX - "Hello goodbye", "Guess" & "Spring breakers"

Algemeen gezien zou je kunnen zeggen dat het voor artiesten niet de slimste keuze is om zich terug te trekken uit de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Charli XCX - BRAT (★★★★½): Grote mond, klein hartje

Vraag aan de willekeurige voorbijganger op straat of die weet wie Charli XCX is en de kans is groot dat die je…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 3): Toen was er regen

Sinds de editie van 2019 maakt Primavera Sound er sterk werk van om aan andere festivals te laten zien dat een affiche…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.