Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX – “Beg For You” (feat. Rina Sawayama)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Charli XCX is een van de meest productieve popzangeressen van het moment. De afgelopen twee jaar maakte ze evenveel albums en om die trend verder te zetten verschijnt later dit jaar Crash. Daarvan kregen we naast het uitermate catchy “Good Ones” ook een zeer fijne samenwerking met Caroline Polachek en Christine and the Queens te horen in de vorm van “New Shapes”. Aan dat lijstje wordt nu “Beg For You” toegevoegd, een nummer dat gedragen wordt door een sample van “Cry For You” van September. Daarvoor slaat Charli XCX bovendien de handen in elkaar met niemand minder dan rijzende ster Rina Sawayama. Angels en Pixels, verenig u voor een ongekend feest.

Fans van zowel Charli XCX als Rina Sawayama zaten al geruime tijd te wachten op een samenwerking van beide popsterren. Vandaag is de dag dat die droom voor menig popliefhebber werkelijkheid wordt. “Beg For You” maakt gebruik van de muzikale ruwbouw van “Cry For You”, maar ruilt het huilen in voor smeken. Het geheel blijft al na een halve luisterbeurt in je hoofd hangen en daarmee hebben de twee vrouwen ongetwijfeld een hit te pakken. Dat dat succes zich vooral op platformen als TikTok zal manifesteren, lijkt ons een gegeven, maar dat maakt het geen minder goede popsong. Hebben XCX en Sawayama het wiel opnieuw uitgevonden? Absoluut niet, maar dat hoeft de pret niet te bederven. Vocaal passen de twee verrassend goed samen en in het gezelschap van een dansbare synthsound schitteren ze net zo veel samen als solo. Laat die eindeloze clubnachten nu maar komen!

Het nieuwe Charli XCX-album Crash verschijnt op 18 maart. Op 27 mei stelt ze die plaat voor in La Madeleine.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rina Sawayama - Hold The Girl (★★★½): Terug naar de jaren 90 en 2000

Terwijl de wereld voorzichtig alles op slot hield, trapte Rina Sawayama in 2020 met veel geweld alle ramen en deuren open. Debuutplaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rina Sawayama - "Phantom"

Rina Sawayama zag de afgelopen jaren heel wat shows in het water vallen door welbekende redenen. Dit gaf de Japans-Britse gelukkig wel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kitty - "Sacrilicious"

Op TikTok kan je heel wat opkomende artiesten ontdekken die zonder label hopen door te breken en op de meest creatieve manieren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.