Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rina Sawayama – “Hold The Girl”

© Thurstan Redding

Je zou het misschien niet denken, maar er is een deel van de jongere generatie die niet enkel luistert naar de nieuwste TikTok-hits. Hun klankenpalet bestaat daarentegen wel uit een reeks bijzonder interessante jonge artiesten, zoals bijvoorbeeld Caroline Polachek, Oklou of deze Rina Sawayama. Laatstgenoemde bracht in 2020 met SAWAYAMA al een uiterst sterke debuutplaat uit, maar het is nu pas dat ze echt van die kwaliteit lijkt te gaan profiteren. In de tussentijd krikte ze haar populariteit nog wat op door samen te werken met onder andere Charli XCX en Elton John, en stond ze ook op The Metallica Blacklist met een herwerking van “Enter Sandman“. Hoog tijd om het ijzer te smeden dus, want binnenkort verschijnt met Hold The Girl Rina’s tweede langspeler.

Uit dat album kregen we de afgelopen maanden al enkele voorsmaakjes te horen in de vorm van “This Hell” en “Catch Me In The Air“, maar nu is het tijd voor de titeltrack. Met iets meer dan vier minuten op de klok toont Rina Sawayama hoe ze melancholie en euforie hand in hand laat gaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Waar in het begin nog een treurige orgel haar stem ondersteunt, is dat een tijdje later een poppy trapbeat. Geleidelijk aan vloeit die door elkaar met wat strijkers, waardoor “Hold The Girl” de auditieve vorm wordt van ‘huilen op de dansvloer’. Doe daar nog eens bij dat de Japans-Britse beschikt over een sterk stemgeluid en je bent al snel helemaal mee in het verhaal. Groots en klein tegelijkertijd dus, waardoor Rina Sawayama wederom op weg lijkt naar een degelijke plaat.

Hold The Girl verschijnt op 16 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rina Sawayama - Hold The Girl (★★★½): Terug naar de jaren 90 en 2000

Terwijl de wereld voorzichtig alles op slot hield, trapte Rina Sawayama in 2020 met veel geweld alle ramen en deuren open. Debuutplaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rina Sawayama - "Phantom"

Rina Sawayama zag de afgelopen jaren heel wat shows in het water vallen door welbekende redenen. Dit gaf de Japans-Britse gelukkig wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rina Sawayama - "This Hell"

20 maart 2022 was al een lange tijd met rood omcirkeld bij de Rina Sawayama-fans, want die dag zou de Japans-Britse zangeres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.