Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National – “Weird Goodbyes” (feat. Bon Iver)

© CPU – Jan Van Hecke

Het was van I Am Easy to Find uit 2019 geleden dat The National nog eens met albumgerelateerde muziek op de proppen kwam, maar toch zag het er al een tijdje naar uit dat er iets in de pijplijn zat. Foto’s uit opnamestudio’s, nieuw materiaal dat afgelopen zomer werd gespeeld… En daar is nu eindelijk de bevestiging. Meer info rond het album volgt binnenkort, maar een eerste voorsmaakje krijgen we nu al in de vorm van “Weird Goodbyes”. De single verschijnt overigens in samenwerking met niemand minder dan Bon Iver en het London Contemporary Orchestra, en dat is toch wel een beetje de natte droom van elke indieliefhebber. Echt speciaal is het weliswaar niet met Big Red Machine (de band van Aaron Dessner en Justin Vernon) in het achterhoofd, maar het neemt niet weg dat dit gewoon een heel mooi nummer is geworden. 

Met iets meer dan vijf minuten op de klok heeft “Weird Goodbyes” meer dan tijd genoeg om zich helemaal te ontplooien. Een beat brengt je in de stemming, de intrigerende alsook hartverwarmende stem van Matt Berninger doet je hart sneller slaan en de elektronische extraatjes van Bon Iver op de achtergrond doen je ogen fonkelen. Als Vernon in de refreinen zich dan ook vocaal in de debatten mengt, horen we een stemcombinatie die je kippenvel bezorgt. Het nummer drijft geleidelijk aan richting een verder uitgewerkte kant van de verschillende klanken die aan bod komen, om dan terug samen te komen in dat prachtige refrein. Dat een samenwerking tussen The National en Bon Iver sowieso een wondermooi eindresultaat zou opleveren, lijkt een understatement. Dat we dat met “Weird Goodbyes” nu ook effectief in handen hebben, maakt ons dan ook melancholisch gelukkig.

 / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jasmine Jethwa - "Have I Ever Been"

Jasmine Jethwa keerde twee jaar na haar debuut-ep Hurricane terug met nieuwe muziek en heeft duidelijk niet stilgezeten. De Zuid-Londense noemt onder meer…
LiveRecensies

Bon Iver @ Sportpaleis: Geduld is de schoonste deugd

Wat een geluk dat Justin Vernon niet bekend is met het oervlaamse spreekwoord ‘Van uitstel komt afstel’. Initieel zouden Vernon en zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Complete Mountain Almanac - "May"

Ongeveer vijftien jaar geleden kwamen de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord en de Amerikaanse poëet en danseres Jessica Dessner elkaar tegen en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.