Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Lost Myself”

© CPU – Fleur De Backer

Ooit was hij de zanger van Barcelona, maar inmiddels kennen we Brian Fenell vooral als SYML. Een jaar na de – zo zou later blijken – zeer verstandige keuze voor een solocarrière ging het plots snel voor de Amerikaan. Zijn nummer “Where’s My Love”, dat inmiddels in ontelbaar veel gedaantes bestaat, leverde Fenell heel wat populariteit op en sindsdien brengt hij dan ook op regelmatige basis nieuwe liedjes uit. Stuk voor stuk muzikale pareltjes die uitblinken in een zekere eenvoud en intimiteit waarin zijn achtergrond als klassiek geschoold pianist zachtjes doorschemert. Vorig jaar kregen we met DIM nog een prachtige ep voorgeschoteld, maar stilzitten staat ook anno 2022 niet in het woordenboek van de artiest en zo krijgen we na “Sweet Home” alweer een zeer fijne single met “Lost Myself”.

Een warm gitaarspel kleurt de dag meteen wanneer je “Lost Myself” aanklikt op je favoriete streamingdienst. De stem van Fenell vormt dan weer een warm dekentje over je schouders op een mistroostige dag. Even later lijkt de zon door het wolkendek te breken en wordt het geheel wat lichter door de vocalen die de hoogte in gaan. Toch wordt er netjes binnen de lijntjes gekleurd en zijn het net de harmonieën die het nummer een zekere charme geven en op het einde voorzichtig uitsterven om ons vervolgens met een rustig gevoel achter te laten. Grote verrassingen krijgen we dus niet van de Amerikaan, maar dat verwachten we ook niet. SYML zorgt voor zekerheid en die krijgen we op bijzonder mooie wijze.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Sweet Home"

Met “Where’s My Love” onderstreepte SYML zo’n vijf jaar geleden dat het een doordachte keuze was om na jaren als zanger bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - “STAY CLOSE”

Brian Fenell is het gezicht achter SYML. Na een tiental jaren als zanger bij de indierockband Barcelona, koos hij in 2016 voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "TRUE"

Eigenlijk wou Brian Fenell muziekleraar worden, maar het lot had het goed met hem bedoeld. Nadat hij met zijn band Barcelona vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.