Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Sweet Home”

© CPU – Fleur De Backer

Met “Where’s My Love” onderstreepte SYML zo’n vijf jaar geleden dat het een doordachte keuze was om na jaren als zanger bij indierockband Barcelona voor een solocarrière te kiezen. Sindsdien brengt de Amerikaan dan ook zowat aan de lopende band muziek uit waarop hij zijn eigen grenzen opzoekt. Dat hoeft geen verrassing te zijn, want naast een getalenteerd songwriter is Brian Fenell onder meer ook producer en klassiek geschoold pianist. Hij heeft dus een goed gevulde rugzak om mee aan de slag te gaan en hoewel zijn in 2021 verschenen ep DIM nog niet helemaal afgekoeld is, besloot de beste man om het tempo maar even hoog te houden. “Sweet Home” is het eerste wat we dit jaar van SYML horen, maar het zou ons verbazen mocht dat ook meteen het laatste zijn.

Op “Sweet Home” trekt SYML de kaart van gezellige liedjes voor bij het haardvuur. Warme vocalen en een al even gemoedelijk gitaarspel vormen de basis voor een op het eerste gehoor niet zo bijzonder nummer. Na meer dan twee minuten wordt onze aandacht echter aangewakkerd wanneer het lied begint aan te zwellen en steeds voller klinkt. De verrassing is van korte duur, maar weet daardoor wel te breken met de iets te voorspelbare dynamiek, waardoor we met het gevoel achter blijven dat SYML alweer een zeer degelijke song gemaakt heeft. Nu de lente bijna binnen handbereik is, we zijn graag optimistisch, is het wat ons betreft tijd om iets spannender en minder gepolijst op ons af te vuren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Lost Myself"

Ooit was hij de zanger van Barcelona, maar inmiddels kennen we Brian Fenell vooral als SYML. Een jaar na de – zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - “STAY CLOSE”

Brian Fenell is het gezicht achter SYML. Na een tiental jaren als zanger bij de indierockband Barcelona, koos hij in 2016 voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "TRUE"

Eigenlijk wou Brian Fenell muziekleraar worden, maar het lot had het goed met hem bedoeld. Nadat hij met zijn band Barcelona vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.