FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

© CPU – Ine Van Baelen

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan beginnen. Het festival in Stekene is voor velen steevast de afsluiter van de zomer en dat heeft het naast de gezellige sfeer toch ook elk jaar te danken aan de mooie affiche. Dat is ook dit jaar weer het geval, met bijvoorbeeld internationale kleppers als Elbow, Jake Bugg, Kaiser Chiefs en Inhaler, al komt daar vandaag ook een pak geweld van eigen bodem bij. Zo is het bijvoorbeeld Bazart dat ook in Oost-Vlaanderen zijn bloedvorm mag gaan bewijzen, zal Equal Idiots zijn gitaren laten scheuren en kan ook Flip Kowlier zijn soloplaat September er komen voorstellen.

Daarnaast heeft Crammerock ook plaats voor de jonge talenten die ons landje rijk is met Charles en Shaka Shams voorop. Ook de immer populaire Berre heeft zijn plekje op de affiche tegenwoordig niet gestolen. Dansen kan dan weer in overvloed, met onder andere Omdat Het Kan Soundsystem, Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig, Eppo Janssen & Nadiem Shah en Amber Broos. Zij, samen met nog een handvol nieuwe toevoegingen, maken bij deze de affiche van Crammerock 2022 compleet.

Naast de nieuwe namen volgt er helaas nog een negatieve noot: Circa Waves en Wolfmother zullen de oversteek naar Crammerock helaas niet maken. Die eerste wegens ziekte, die andere annuleert zijn volledige Europese tournee.

Crammerock vindt plaats op 2 en 3 september 2022. Alle reeds bevestigde namen vind je onderaan het artikel, meer info en tickets op de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde:

Vrijdag 2 september: Bazart CharlesEqual Idiots FS GreenGladde Paling – Goldband – ILA – Jake Bugg – Joost – Kaiser Chiefs – K1D – Kids With Buns – Noordkaap – Panda Dub – Shaka Shams – The Subs – Unregular – Used – Wolfmother – Yong Yello – Yung Mavu

Zaterdag 3 september: Admiral Freebee – Alioth – Amber BroosBerre – Bokoesam – Christian D – Circa Waves – Compact Disk Dummies – Eefje de Visser – Elbow – Eppo Janssen & Nadiem ShahFlip KowlierFresh – Grace – High Hi – Inhaler – Intergalactic Lovers – Jinho 9 – Magik – Olivia – Omdat Het Kan Soundsystem – RHEA – STIKSTOF – Triggerfinger – Vunzige Deuntjes  Soundsystem – Willie Wartaal

1891 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.