Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alvvays – “Easy On Your Own?”

© Eleanor Petry

Alvvays is anno 2022 nog steeds niet echt een band die tot de verbeelding spreekt, al kan het vijftal daar eigenlijk zelf heel weinig aan doen. Het duurde weliswaar vijf jaar voor er met Blue Rev een derde langspeler verscheen, maar de weg die de Canadezen daarvoor aflegden, barstte van het ongeluk. Een inbreker stal bijvoorbeeld heel wat demo’s, het materiaal werd beschadigd door een overstroming en door grensproblemen was het een tijdje onmogelijk om met alle bandleden samen te repeteren en op te nemen. Het had dus heel wat voeten in de aarde om tot een album te komen, maar de plaat is nu eindelijk af. Met Shawn Everett (o.a. The War on Drugs en Kacey Musgraves) achter de knoppen liggen de verwachtingen dan ook op zekere hoogte en die worden nu druppeltjesgewijs ingelost.

Met “Easy On Your Own?” krijgen we nu bijvoorbeeld een tweede voorsmaakje te horen en ook dat mag er in z’n geheel zeker zijn. Het is weliswaar niet zo dat er gigantisch veel gebeurt doorheen het nummer, maar de band weet wel een zekere sfeer uit te stralen. Zo opent het nummer meteen redelijk euforisch, waar de indiegekleurde gitaren en de dromerige stem van Molly Rankin nog een schepje bovenop doen. Een echt grootse spanningsboog of ontploffing is weliswaar niet aanwezig in “Easy On Your Own?”, al blijven de refreinen wel aardig hangen. Alvvays blijft met deze single met andere woorden trouw aan zichzelf, maar probeert ook voorzichtig te groeien binnen zijn eigen sound. Leuke single dus, die doet uitkijken naar meer.

Blue Rev verschijnt op 7 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2196 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live (Festivaldag 1): Bakken en braden

Wie het einde van juni zegt, zegt intussen in dezelfde adem ‘Live /s Live’. Het festival is ondertussen toe aan zijn derde…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
LiveRecensies

Alvvays @ Botanique (Orangerie): Talloze schakeringen van dezelfde kleur

Vorig jaar verscheen met Blue Rev de derde langspeler van Alvvays en daar hebben de fans behoorlijk wat geduld voor moeten hebben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.