Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yeah Yeah Yeahs – “Burning”

Yeah Yeah Yeahs @ Primavera © Eric Pamies

Het is altijd jammer als een band slachtoffer wordt van een specifieke hit, en al zeker als dat nummer eigenlijk niet helemaal binnen de ideologie van de band past. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Yeah Yeah Yeahs, dat vooral gekend is door (de A-Trak-remix van) “Heads Will Roll“. Of dat gebrek aan erkenning meteen ook de directe reden was weten we niet, maar het Amerikaanse drietal gaf er in 2013 ogenschijnlijk de brui aan. Frontvrouw Karen O ging solo, maar sinds kort is Yeah Yeah Yeahs helemaal terug van weggeweest. De band tekende bij het Canadese label Secretly Canadian en zal er binnenkort zelfs een gloednieuw album onder uitbrengen. Comebacksingle “Spitting Off the Edge of the World” was bijvoorbeeld al een knap staaltje muziek, maar ook deze nieuwe “Burning” mag er zeker zijn.

Sterker nog, het ziet er nu al naar uit dat Cool It Down een album wordt voor de eindejaarslijstjes. “Burning” werd namelijk zo’n nummertje dat ongezien onder je huid weet te kruipen, om je dan niet meer los te laten. Zo klein en intiem als het lijkt te beginnen, zo groots breekt het even later open. Een Massive Attack-achtige drumlijn, de krachtige stem van Karen O en heel wat aanvullende elektronica zorgen ervoor dat deze single opnieuw een knallertje werd. ‘What you gonna do when you get to water?’, galmt nog even na, waarna Yeah Yeah Yeahs je weer bij de keel grijpt met het refrein. Stevig en melancholisch tegelijk; de Amerikanen weten nu al twee singles op rij een hele specifieke sfeer te creëren, en die mag er zeker zijn.

Cool It Down verschijnt op 30 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down (★★★★): Groots, dramatisch, mysterieus

We bevinden ons rond het jaar 2010. Je bent al een hele avond de ziel uit je lijf aan het dansen in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yeah Yeah Yeahs - "Spitting Off the Edge of the World" (feat. Perfume Genius)

Met “Heads Will Roll” – en al zeker in de A-Trak Remix – wist Yeah Yeah Yeahs in 2009 een gigantische hit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.