Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yeah Yeah Yeahs – “Spitting Off the Edge of the World” (feat. Perfume Genius)

© David Black

Met “Heads Will Roll” – en al zeker in de A-Trak Remix – wist Yeah Yeah Yeahs in 2009 een gigantische hit te scoren. Zo groot zelfs, dat eender welk ander nummer van de band er eigenlijk niet echt toe doet. Het Amerikaanse drietal zal namelijk altijd in een adem genoemd worden met dat ene nummer. Best spijtig, al valt er eigenlijk niet heel veel meer te vertellen over Yeah Yeah Yeahs. Niet dat de muziek van de New Yorkers niet goed is, het was gewoon al sinds 2013 geleden dat er nog eens een album werd uitgebracht. Nu is het dus tijd voor de grote comeback, want de band maakte een tijdje geleden bekend dat ze vanaf nu onder contract liggen bij het Canadese label Secretly Canadian én dat er een gloednieuw album onderweg is. Cool It Down ligt vanaf dit najaar in de winkelrekken, eerste single “Spitting Off the Edge of the World” is er nu al; en dat samen met Perfume Genius.

Zeker doordat net iedereen Yeah Yeah Yeahs kent van “Heads Will Roll”, kan deze nieuwste creatie nogal als een verrassing klinken. De Amerikanen pakken het vandaag namelijk nogal melancholisch aan, maar teleurstellen doen ze allerminst. Met “Spitting Off the Edge of the World” krijgen we een soort Wolf Alice-achtige rockballade te horen, mits meer invloeden van elektronica. Het stemgeluid van frontvrouw Karen O speelt daarin een belangrijke rol, gezien zij voor de dramatische toets zorgt. Doe daar dan nog eens de herkenbaarheid van Perfume Genius bij, en je krijgt al snel een pareltje. Redelijk bombastisch dus, die comeback van Yeah Yeah Yeahs, maar altijd op een rustige manier. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe dit hoofdstuk zich zal ontwikkelen.

Cool It Down verschijnt op 30 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1399 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Perfume Genius - Ugly Season (★★½): Klank zoekt beeld

Perfume Genius, of Mike Hadreas voor de vrienden, slaagt er al jaren in om persoonlijke problematiek tot schoonheid om te buigen. Hij…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Perfume Genius - Set My Heart On Fire Immidiately (★★★★): Passioneel hart met en ruw kantje

Als er één ding is dat we Perfume Genius ten alle tijden kunnen meegeven, is dat zijn muziek ons keer op keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.