Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “Yen”

©CPU – Chris Stessens

Fans van Slipknot, of ‘Maggots’ zoals ze zichzelf noemen, gaan een stralende periode tegemoet. De groep begint morgen aan zijn Europese tournee en met “The Chapeltown Rag” en “The Dying Song (Time To Sing)”, wordt de setlist wellicht overhoop gehaald. De afgelopen twintig jaar schreef de groep genoeg klassiekers om op elke tournee een gevarieerde show te brengen. Op recentere albums is ze echter niet meer zo agressief als het zelfgetiteld debuut en Iowa. Al belet dat het gemaskerd gezelschap niet om zijn frustraties van zich af te blijven schrijven. Achter elk lid schuilt er een sterke persoonlijkheid die naast kracht, gekend staat voor angst, stress en rusteloosheid. Wijlen en ex-drummer Joey Jordison worstelde bijvoorbeeld met een drank- en drugsverslaving, terwijl gitarist Mick Thompson enkele jaren terug bijna het leven liet door een steekpartij met zijn broer. Het verhaal van Slipknot lijkt daardoor soms op een Amerikaanse soap, maar dat de band zijn muziek bloedernstig neemt, is een understatement.

Dat horen we dan ook op “Yen”, intussen de derde single van het zevende studioalbum The End, So Far. Ditmaal neemt Slipknot echter wat gas terug. De snelle riffs en grunts van de vorige singles, maken nu plaats voor tragere gitaarstukken waarbij de piano op de achtergrond voor een begrafenissfeer zorgt. Logischerwijs zingt Corey met een zuivere stem, maar ook op die manier weet hij ons te verstrengelen in zijn droevige emoties. Gezien het nummer opgedragen lijkt te zijn aan een verloren liefde. Als Sid Wilson zijn vinylplaten niet liet wapperen, paste “Yen” perfect op een Stone Sour-album. Naar Slipknot-normen is de track dus braafjes. Het is voorlopig afwachten welke plaats het krijgt op The End, So Far, dat zal bestaan uit twaalf nummers. Om onze oren toch een beetje rust te gunnen, zijn kalmere fragmenten dus geen slechte zaak. Al moet je dat ook met een korrel zout nemen. Want wat ‘kalm’ betekent voor Slipknot, geldt daarom niet per se voor mensen die niet naar metal of hardrock luisteren. Het is niet zo dat “Yen” een ballade of popnummer is.

Het zevende studiolbum The End, So Far verschijnt op 30 september. Over twee weken headlinet Slipknot de eerste officiële festivaldag van Pukkelpop. Voor metalfans is er overdag nog Ghostemane, Fleddy Melculy, Wargasm, DoFlame en While She Sleeps.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "Bone Church"

De gemaskerde brigade van Slipknot zit klaarblijkelijk in een goede workflow. Vorige zomer stond ze in augustus volgeboekt voor de belangrijkste festivals….
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Slipknot op Graspop Metal Meeting 2023!

Afgelopen zomer nog het witte konijn uit de hoge hoed van Pukkelpop, maar volgend jaar in een ietwat natuurlijkere habitat: Slipknot speelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.