Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “Yen”

©CPU – Chris Stessens

Fans van Slipknot, of ‘Maggots’ zoals ze zichzelf noemen, gaan een stralende periode tegemoet. De groep begint morgen aan zijn Europese tournee en met “The Chapeltown Rag” en “The Dying Song (Time To Sing)”, wordt de setlist wellicht overhoop gehaald. De afgelopen twintig jaar schreef de groep genoeg klassiekers om op elke tournee een gevarieerde show te brengen. Op recentere albums is ze echter niet meer zo agressief als het zelfgetiteld debuut en Iowa. Al belet dat het gemaskerd gezelschap niet om zijn frustraties van zich af te blijven schrijven. Achter elk lid schuilt er een sterke persoonlijkheid die naast kracht, gekend staat voor angst, stress en rusteloosheid. Wijlen en ex-drummer Joey Jordison worstelde bijvoorbeeld met een drank- en drugsverslaving, terwijl gitarist Mick Thompson enkele jaren terug bijna het leven liet door een steekpartij met zijn broer. Het verhaal van Slipknot lijkt daardoor soms op een Amerikaanse soap, maar dat de band zijn muziek bloedernstig neemt, is een understatement.

Dat horen we dan ook op “Yen”, intussen de derde single van het zevende studioalbum The End, So Far. Ditmaal neemt Slipknot echter wat gas terug. De snelle riffs en grunts van de vorige singles, maken nu plaats voor tragere gitaarstukken waarbij de piano op de achtergrond voor een begrafenissfeer zorgt. Logischerwijs zingt Corey met een zuivere stem, maar ook op die manier weet hij ons te verstrengelen in zijn droevige emoties. Gezien het nummer opgedragen lijkt te zijn aan een verloren liefde. Als Sid Wilson zijn vinylplaten niet liet wapperen, paste “Yen” perfect op een Stone Sour-album. Naar Slipknot-normen is de track dus braafjes. Het is voorlopig afwachten welke plaats het krijgt op The End, So Far, dat zal bestaan uit twaalf nummers. Om onze oren toch een beetje rust te gunnen, zijn kalmere fragmenten dus geen slechte zaak. Al moet je dat ook met een korrel zout nemen. Want wat ‘kalm’ betekent voor Slipknot, geldt daarom niet per se voor mensen die niet naar metal of hardrock luisteren. Het is niet zo dat “Yen” een ballade of popnummer is.

Het zevende studiolbum The End, So Far verschijnt op 30 september. Over twee weken headlinet Slipknot de eerste officiële festivaldag van Pukkelpop. Voor metalfans is er overdag nog Ghostemane, Fleddy Melculy, Wargasm, DoFlame en While She Sleeps.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Slipknot - The End, So Far (★★★½): Gepreek voor eigen kerk

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Geen enkele zegswijze is treffender voor Slipknot. Gekke hoeden, tonnen make-up of angstaanjagende…
InstagramLiveRecensies

Slipknot @ Pukkelpop 2022: Middelmatige maskerade

‘Ik ben ooit eens halverwege het rijtje van Slipknot mee op het podium gewandeld’, dixit Mauro Pawlowski over zijn meest memorabele Pukkelpop-ervaringen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.