Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “The Dying Song (Time To Sing)”

© CPU – Chris Stessens

Halverwege een bloedhete festivalzomer de aandacht opeisen voor een nieuwe single, kan enkel de strategie zijn van een gevestigde waarde. Van het hele nu-metalgenre is Slipknot de enigste groep die zijn status als ‘headliner van de toekomst’ kon waarmaken. Sinds 2005 prijkt het negenkoppig collectief bovenaan menig festivalaffiche, en heeft ze die felbegeerde spot nooit meer moeten afstaan. Iedere albumrelease wordt namelijk tot in de details uitgewerkt met nieuwe maskers en vurige liveshows waardoor elke tournee een beleving is. Slipknots legendarische status heeft nu ook een digitaal verhaal. Een poos geleden stortte de metalmachine zich op de NFT-markt en is de Knotverse een voldongen feit. Terwijl we pas bekomen waren van We Are Not Your Kindluidde “The Chapeltown Rag” het zevende hoofdstuk in. Daar wordt nu met “The Dying Song (Time To Sing)” een vervolg aan gebreid.

Als het van Slipknot afhangt, is de apocalyps nabij. Brulboei Corey Taylor loodst ons door drie minuten aangenaam lawaai waarin alle klassieke Slipknot-elementen aan bod komen. Het enige dat ontbreekt is Clown die met een baseballbat rake klappen uitdeelt op een stalen olievat. Hoe ouder de bandleden worden, des te agressiever ze lijken te zijn. Vergeleken met Judas Priest en Metallica is Slipknot vrij jong. Maar vergis je niet, alle bandleden zijn tussen de 40 en 50 jaar. Met het zicht op een Europese tournee kunnen we er vanuit gaan dat deze track voor de nodige ophef zal zorgen. Het refrein lijkt immers gemaakt te zijn om de massa te bespelen. De thrashy gitaarriffs zullen dan weer heftige moshpits veroorzaken. Naar het einde toe legt Sid Wilson vlug een scratchke vooraleer alles explodeert. De nieuwe albumrelease The End, So Far suggereert mogelijks het einde van de band. Moest dat het geval zijn, neemt Slipknot tot nu toe afscheid met een gebalde vuist in de lucht.

Het zevende studiolbum The End, So Far verschijnt op 30 september. Binnen exact een maand headlinet Slipknot de eerste officiële festivaldag van Pukkelpop. Voor metalfans is er overdag nog Ghostemane, Fleddy Melculy, Wargasm, DoFlame en While She Sleeps. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.