Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “The Chapeltown Rag”

©CPU – Chris Stessens

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de wereld losliet. Van de oorspronkelijke negen bandleden, die met het ongetitelde debuutalbum een atoombommetje dropten in de metalwereld, schieten er nog zes over. Bassist Paul Grey (#4) stierf in 2010 aan een overdosis, Chris Fehn (#3) verliet de band na een dispuut en ex-drummer Joey Jordison (#1) overleed enkele maanden geleden na een slepende ziekte. Het gerucht van een nieuw album hing al een tijdje in de lucht en vandaag releasen ze alvast een eerste nieuwe single “The Chapeltown Rag”. Deze wordt bovendien live gebracht op vrijdagavond 5 november om 18u lokale tijd tijdens hun Knotfest Roadshow in Los Angeles, waar ze voor het eerst zullen optreden in een heus sportstadion. Als het nog niet voldoende is voor de fans, zullen ze ook dan hun nieuwe maskers voorstellen. Vroeger hadden ze de status om ‘die band met die maskers’ te zijn, maar door de jaren heen bouwden ze een ijzersterke reputatie op, waardoor die maskers nu eerder een rekwisiet zijn.

“The Chapeltown Rag” opent met een duistere sample en wordt stilaan opgebouwd met percussie en de ijzingwekkende stem van Corey Taylor. Het lijkt wel of diens stem met de jaren beter en beter wordt. Na twintig seconden ontploft de boel in een metalcore mengelmoes met gebrul, melodieus gezang, snoeiende riffs, dwingende percussie en verschillende niveau’s van intensiteit. Deze song is een amalgaam van alles wat je van Slipknot al kende, samengeperst in een nummer van vijf minuten. Soms klikt het wat slordig, maar net die nonchalance is typisch voor de Slipknot-sound. De titel van het nummer is vernoemd naar de Engelse stad Chapeltown, waar enkele van de Yorkshire Ripper moorden plaatsvonden. In de teksten hoor je Taylor het snijpunt tussen seriemoordenaars, sociale media en zelfontdekking gedetailleerd beschrijven. In 2022 touren ze tijdens de zomer door Europa, wie weet komen ze ook wel naar ons land? Fingers crossed!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

56 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn - "Forgotten"

Na een carrière van bijna dertig jaar behoeft Korn weinig introductie. Al sinds het zelfgetiteld debuut uit 1994 wist de band aanhang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Heafy - "Behold our Power" (feat. Chuck Billy)

Matt Heafy heeft misschien iets te veel geluisterd naar onze lovende commentaar op het album In the Court of the Dragon, dat…
Nieuwe singles

Nieuwe single Secondhand Saints - "Dead Man's Switch"

Secondhand Saints is een gloednieuwe metalcoreband uit Sint-Niklaas. Het idee om een nieuwe band op te richten ontstond in 2020 en in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.