Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “The Chapeltown Rag”

©CPU – Chris Stessens

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de wereld losliet. Van de oorspronkelijke negen bandleden, die met het ongetitelde debuutalbum een atoombommetje dropten in de metalwereld, schieten er nog zes over. Bassist Paul Grey (#4) stierf in 2010 aan een overdosis, Chris Fehn (#3) verliet de band na een dispuut en ex-drummer Joey Jordison (#1) overleed enkele maanden geleden na een slepende ziekte. Het gerucht van een nieuw album hing al een tijdje in de lucht en vandaag releasen ze alvast een eerste nieuwe single “The Chapeltown Rag”. Deze wordt bovendien live gebracht op vrijdagavond 5 november om 18u lokale tijd tijdens hun Knotfest Roadshow in Los Angeles, waar ze voor het eerst zullen optreden in een heus sportstadion. Als het nog niet voldoende is voor de fans, zullen ze ook dan hun nieuwe maskers voorstellen. Vroeger hadden ze de status om ‘die band met die maskers’ te zijn, maar door de jaren heen bouwden ze een ijzersterke reputatie op, waardoor die maskers nu eerder een rekwisiet zijn.

“The Chapeltown Rag” opent met een duistere sample en wordt stilaan opgebouwd met percussie en de ijzingwekkende stem van Corey Taylor. Het lijkt wel of diens stem met de jaren beter en beter wordt. Na twintig seconden ontploft de boel in een metalcore mengelmoes met gebrul, melodieus gezang, snoeiende riffs, dwingende percussie en verschillende niveau’s van intensiteit. Deze song is een amalgaam van alles wat je van Slipknot al kende, samengeperst in een nummer van vijf minuten. Soms klikt het wat slordig, maar net die nonchalance is typisch voor de Slipknot-sound. De titel van het nummer is vernoemd naar de Engelse stad Chapeltown, waar enkele van de Yorkshire Ripper moorden plaatsvonden. In de teksten hoor je Taylor het snijpunt tussen seriemoordenaars, sociale media en zelfontdekking gedetailleerd beschrijven. In 2022 touren ze tijdens de zomer door Europa, wie weet komen ze ook wel naar ons land? Fingers crossed!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Seeing Red"

Na lang teasen is Architects dan eindelijk terug met nieuw werk. De groep heeft zich in de jaren tien opgewerkt tot ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.