Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single In Flames – “The Great Deceiver”

© CPU – Matthias Engels

Metalheads aller landen mogen zich in de handen wrijven. Eind jaren 90 zette In Flames met At The Gates en Dark Tranquility de Zweedse stad Göteborg op de wereldkaart. Deze groepen zijn er wonderwel in geslaagd om deathmetal te verzoenen met het melodieuze van de Britse heavymetal. De ‘Göteborg sound’ was de geboorte van een nieuw subgenre: melodieuze deathmetal. Terwijl At The Gates en Dark Tranquility trouw blijven aan dat genre, zocht In Flames naar een breder geluid. De toevoeging van metalcore werd niet geapprecieerd door de fans van het eerste uur, maar bood In Flames meer groeikansen. De headlineshows op Graspop 2017 en Wacken 2018 waren daar het levende bewijs van. Drie jaar na het Grammy-winnende I, The Mask blijft de act niet op zijn lauweren rusten. Nog geen twee maanden na de single “State Of Slow Decay” krijgen we nu “The Great Deceiver”.

Echt zware kost kan je “The Great Deceiver” niet noemen. De Zweden geven liever voorrang aan luchtige melodieën dan nog eens goed te beuken. Metalnummers hoeven niet altijd gemaakt te zijn om een menigte op elkaar te doen vliegen, maar wanneer ook de solo’s weinig pit hebben, rolt het woord ‘saai’ vlug over onze tong. Dat In Flames ervoor kiest om zowel hard als toegankelijk te willen klinken, valt ergens ook toe te juichen. Om rauwe deathmetal te leren appreciëren, is het voor nieuwkomers handig om een instapband te hebben. Gezien zijn historische verbintenis met dat genre lijkt In Flames zo’n band te zijn. Toch geloven we er sterk in dat In Flames zijn artistieke piekmoment allang achter de rug heeft. Niettemin zijn we ons ervan bewust dat het na dertien studioalbums een moeilijke opgave kan zijn om jezelf te blijven heruitvinden.

De aankondiging van “The Great Deceiver” werd gepromoot door een Europese najaarstournee. Op 6 december speelt In Flames in 013 en 7 december in de Ancienne Belgique. De supportacts zijn de landgenoten van At The Gates, Imminence en Orbit Culture.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
LiveRecensies

Graspop Metal Meeting (Festivaldag 4): Bakken en braden in de heksenketel

Het was gisteren alweer de laatste dag dat er meer dan vijftigduizend metalheads de heilige weide in Dessel betraden. De thermostaat ging…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single In Flames - "I, The Mask"

De Zweedse metalgrootheden van In Flames hebben een nieuw album aangekondigd. I, The Mask zal uitkomen op 1 maart en met zo’n…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.