Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single In Flames – “I, The Mask”


De Zweedse metalgrootheden van In Flames hebben een nieuw album aangekondigd. I, The Mask zal uitkomen op 1 maart en met zo’n nieuws zie je een groot deel metalfans in in de handen wrijven en een deel bedenkelijk kijken. De laatste twee albums van In Flames waren een beetje teleurstellend, maar daar lijken de oudgedienden een gepast antwoord op te gaan bieden.

De eerste twee singles “I Am Above” en “(This Is Our) House” lieten ons achter met een dubbel gevoel. De eerst genoemde single nam ons mee terug naar de hoogdagen van In Flames terwijl “(This Is Our) House” niet echt kon overtuigen. Het lijkt wel telepathie, al zal het wel eerder met reactie op het wereld wijde web te maken hebben, maar de mannen uit het hoge noorden lijken de criticasters vroegtijdig de mond te willen snoeren. “I, The Mask”, de titeltrack van het nieuwe album is een snedig, uptempo nummer dat ons net als “I Am Above”terug meeneemt naar de hoogdagen van het succes van In Flames. Met de nieuwe single wordt ook duidelijk dat de scream volledig terug is op het nieuwe materiaal. Het refrein mag dan wat clean vocals bevatten, het tempo gaat er niet voor omlaag waardoor In Flames zelfs een wat ‘trashmetal’ invloed lijkt te brengen.

Wij zijn alvast verheugd dat nu twee van drie singles van het nieuwe album van een degelijk niveau zijn. De jongens, zeg maar mannen, zullen ook de Belgische podia betreden op hun tournee voor de nieuwe release. Op 10 april staan ze namelijk in Trix in Antwerpen en op Graspop staan ze op zondag ingepland.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

12 januari 2019

About Author

Joren Cloet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter