Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anti-Flag – “LAUGH.CRY.SMILE.DIE” (feat. Shane Told)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Al meer dan dertig jaar draait Anti-Flag ondertussen mee in het punkrockwereldje. Met meer dan tien albums in hun discografie mag je ze gerust een geoliede machine noemen. Justin Sane en Chris #2 springen nog steeds als jonge veulens op de barricades en klagen elk wereld- en politiek probleem aan met hun scherpe teksten. Wie dacht dat ze hier op in zouden boeten op hun nieuwste single “LAUGH.CRY.SMILE.DIE”, is eraan voor de moeite.

Justin Sane zet de song alleen in samen met zijn gitaar. Het duurt maar eventjes tot wanneer de strijdkreten ons rond de oren vliegen en er samen gescandeerd wordt: ‘Can anybody hear me? Does anybody care?’ De gitaren klinken als sirenes om het nummer kracht bij te zetten en ze doen dit op een manier zoals we het hen nog hebben weten doen. Zanger Shane Told van Silverstein komt halfweg even een strofe meezingen, maar dit is niet direct een meerwaarde. Wie niet goed oplet zal zijn doortocht misschien zelfs niet eens opmerken. Het kost Anti-Flag blijkbaar geen moeite om na al die tijd nog relevant te blijven en de boodschap te verpakken in een stevig punkrockjasje.

Wie mee wil zingen met de protestliederen van Anti-Flag, heeft gelukt want binnen een goeie week, tijdens de punkdag op de Lokerse Feesten, zullen zij de festiviteiten open. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig; zie dat je op tijd aan de Grote Kaai staat, maandag 8 augustus om 19u beginnen ze er aan.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…
AlbumsRecensies

Anti-Flag - 20/20 Vision (★★★): Furiegemis

Anti-Flag is boos, heel boos. De punkers zijn vooral boos op Donald Trump Junior, maar ook op nationalisten, racisten enzovoort. Dat stemt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anti-Flag - "Hate Conquers All"

Ah, Anti-Flag: een band die nooit stilzit. Altijd wel iets schunnig in Amerika waarover ze een rebels punkrocknummer kunnen schrijven. Dat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.