Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Ann”

© Jaime Wdziekonski

Het afgelopen decennium is Australië helemaal in de ban van alles dat ruikt naar garagerock, psychedelica en noise. Zelfs binnen die experimentele genres is Tropical Fuck Storm een buitenbeentje. De vierkoppige groep meent namelijk ‘weird music’ te schrijven ‘for people who are sick of the same old shit’. Met het debuut A Laughing Death in Meatspace (2018) speelde de groep bij ons in het voorprogramma van Raketkanon. Om niet als het zoveelste snoepgoed voor muzieksnobs versleten te worden, behield TFS zijn momentum door tournees af te wisselen met nieuwe albums. Braindrops en Deep States volgden elkaar pijlsnel op, waardoor de band nooit uit de schijnwerpers bleef. Samen met de stadsgenoten van King Gizzard & The Lizard Wizard releasete de band dit jaar nog de ep Satanic Slumber Party. Na vier releases op drieënhalf jaar tijd lijkt de productiviteit niet stil te vallen.

Tijdens “Ann”, een cover van The Stooges, blijft de vertrouwde absurditeit op een laag pitje. De single kan eigenlijk als ‘normaal’ omschreven worden. Het lome tempo en Fiona Kitschin haar zweverige zanglijnen hebben meer iets weg van een kalme vliegreis dan een rammelende treinwagon. Halverwege de track hangt er toch een fikse onweersbui boven ons hoofd. De gitaren raken opeens overstuur en laten ons neerdalen in een afgrond vol teringherrie. We krijgen er kop noch staart aan van wat hiervan de bedoeling is. De 19e eeuwse kunstslogan l’art pour l’art heeft hierbij nu ook een muzikaal equivalent. Bij onze vorige recensie schreven we al dat de ‘fuckstormformule hier en daar wat krassen begint te vertonen’. “Ann” lijkt die vaststelling te onderstrepen. De tropische storm is omgeslagen naar een miezerige regenval.

Zaterdag 10 september speelt Tropical Fuck Storm in de Rotonde van Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Tropical Fuck Storm @ Botanique: De sloophamer bovenhalen

De Rotonde in de Botanique was al een hele tijd geleden hopeloos uitverkocht voor de doortocht van Tropical Fuck Storm. Wie zich…
AlbumsRecensies

Springtime - Springtime (★★★★): Een koude herfstdag in de lente

De term ‘supergroep’ spreekt altijd sterk tot de verbeelding. Ervaren leden uit verschillende bands bundelen er de krachten rond een gezamenlijk project….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tropical Fuck Storm - Deep States (★★★): Fuck Storm in al zijn facetten

De Australische rockformatie Tropical Fuck Storm maakt albums aan de lopende band. Uit de assen van The Drones richtte Garreth ‘Gaz’ Liddiard…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.