Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Revolution”

© CPU – Chris Stessens

Het was voor de fans ongetwijfeld een ietwat harde klap toen Bastille een tijdje geleden zijn concert in Vorst Nationaal enkele uren voor aanvang noodgedwongen moest uitstellen door logistieke problemen. Dat nadeel blijkt nu weliswaar een voordeel te worden, want de band rond Dan Smith zal tegen de nieuwe datum een splinternieuwe plaat onder de arm hebben. Dat is redelijk snel na het tegenvallende Give Me the Future, maar daar is ook een reden voor. Het nieuwe Dreams of the Past werd namelijk geschreven als vervolgstuk op dat vorige album, net omdat de band die nieuwe muzikale richting zo interessant bleek te vinden. De toekomst, het verleden én als klap op de vuurpijl ook nog eens een nieuw deel van Other People’s Heartache; het zijn mooie tijden voor de fans. Dat het nieuwe “Revolution” niet meteen het slechtste voorspelt, is dan ook mooi meegenomen.

Dat de totale lengte van het nu dubbelalbum zo’n 27 nummers telt, geeft natuurlijk wel wat speling. De eerlijke fan moet weliswaar ook gewoon durven toegeven dat de weg die hun favoriete band tegenwoordig bewandelde niet meteen de magie uit de begindagen weerspiegelde. Hoe dan ook zijn er hier en daar wel wat flarden van die magie hoorbaar in “Revolution”, al draait het ook hier vooral om de elektronica. De herkenbare stem van Smith heeft het over stille revoluties terwijl een piano hem begeleidt, al komt daar dan al snel een herkenbaar refrein bij dat barst van de catchy baslijntjes en elektronische extra’s. Gelukkig klinkt het geheel op zich niet zo plat als gevreesd, waardoor er bij momenten zelfs spelplezier hoorbaar lijkt. Een fijn (maar niet gek speciaal) popnummer dus, waarmee Bastille ongetwijfeld weer een radiohitje beet heeft.

Give Me the Future + Dreams of the Past verschijnt op 26 augustus. Bastille staat op 14 november in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Remind Me"

Het is nog maar van dit jaar geleden dat Bastille een extreem matig album uitbracht waarbij ze zichzelf nogal herhaalden. Gelukkig voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bastille - Give Me The Future (★★½): Herkauwde hitjes

‘Eh, eyo eyo, eh, eyo eyo!’ Nog maar bij het lezen van de tekst, weet je al dat we het hebben over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Shut Off The Lights"

Bastille is het perfecte voorbeeld van zo’n band die bij zijn debuut een pak hits weet te scoren en zich dan door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.