Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Die Antwoord – “DIE ANTWOORD IS DEAD”

© CPU – Chris Stessens

Het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord is anno 2022 lang niet meer zo relevant als pakweg tien jaar geleden, al hebben bezielers Ninja en ¥o-Landi Vi$$er daar grotendeels zelf voor gezorgd. Oké, op muzikaal vlak zouden nummers als “I Fink U Freeky” of “Baby’s On Fire” tegenwoordig nooit meer uitgroeien tot zulke grote hits als toen het geval was, maar het is vooral achter de schermen dat het schoentje met regelmaat knelde. Zo werd het koppel onlangs nog aangeklaagd door hun adoptiezoon wegens slavernij en fysiek en seksueel misbruik. De band ontkende dat op zijn beurt dan weer, waardoor er opnieuw een (online) oorlogje ontstond. Belangrijk om te weten is dat Die Antwoord op dat moment eigenlijk niet meer bestond als band, want Ninja en ¥o-Landi hadden zich altijd voorgenomen om na hun vijfde plaat (HOUSE OF ZEF, 2020) de stekker eruit te trekken.

Tot vandaag dus, want in een statement verklaarden de Zuid-Afrikanen dat ze Die Antwoord uiteindelijk toch ‘te cool’ vonden om ermee te stoppen. De aanzet voor die gedachte bleek “DIE ANTWOORD IS DEAD”, initieel de afsluiting van het hele verhaal, maar nu klaarblijkelijk toch slechts van het eerste hoofdstuk. Dat de track naar eigen zeggen ‘fucking sick’ is en ervoor zorgde dat de band ‘niet wilde sterven’, bleek helaas slechts een goedkoop promopraatje.

Het ziet er dus voorlopig naar uit dat het enkel je favoriete botsautokraam zal zijn dat “DIE ANTWOORD IS DEAD” in zijn afspeellijst zal opnemen, want veel meer dan goedkope botsautobeats horen we uiteindelijk niet. Terwijl de bassen de sterkte van je gehoorkanalen testen, blikken Ninja en ¥o-Landi Vi$$er doorheen het nummer terug op het verleden. Zo horen we bijvoorbeeld een sample uit “Enter The Ninja” voorbijkomen en wordt er vooral nog eens duidelijk gemaakt dat Die Antwoord niet normaal is. De Zuid-Afrikanen lijken met deze nieuwste creatie dan ook vooral te zijn blijven plakken in het tijdperk waarin hun muziek effectief cool was, waardoor we er nu enkel maar naar kunnen luisteren met het gevoel van ‘tja, dit is inderdaad Die Antwoord’.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Die Antwoord - HOUSE OF ZEF (★★★★): Een decennium van ups en downs, verwerkt tot een waardig afscheid

Die Antwoord is er weer en laat in stijl het doek vallen. In 2017 al kondigde het Zuid-Afrikaanse rappersduo Ninja en ¥o-Landi…
LiveRecensies

AB40 Die Antwoord @ Ancienne Belgique (AB): Decadentie op de Deca Dance

Wie Die Antwoord zegt, denkt al snel aan smerige beats, een vuilgebekt Zuid-Afrikaans taaltje en raven alsof je leven ervan af hangt….
LiveRecensies

Rock Am Ring: Wisselvallig weer, top sfeer

Drie dagen rock, metal en pop op een van de meest legendarische festivals van Europa: Rock Am Ring. De 34ste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.