Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Day To Remember – “Miracle”

© Nathan Dobbelaere

Anderhalf jaar na hun laatste album You’re Welcome komen de jongens uit Florida op de proppen met nieuw werk. Je weet nooit op voorhand welke kant je van hen te horen gaat krijgen want ze tappen uit verschillende vaatjes. Maar dat een stevige gitaar en een zware scream van Jeremy McKinnon nooit ver uit de buurt is, is een zekerheid die boven water staat.

Het nummer opent met een duistere en mysterieuze piano waarna we al snel dekking moeten zoeken voor het salvo dubbele bassen dat afgevuurd wordt. Wanneer McKinnon begint te zingen, vallen de gitaren stil en neemt een sample het muzikale stuk over. Het is een trucje waar Linkin Park, of meer recentelijk Bring Me The Horizon, gretig gebruik van maakten. Zachtjes aan krijgen de gitaren terug een plaatsje zodat ze mooi kunnen losbreken tijdens het refrein waar zoals gewoonlijk ruimte zat is voor een zeemzoete zanglijn. De verplichte breakdown halfweg het nummer krijg je er obligaat gratis en voor niks bij.

Al bij al krijgen we wat we mogen verwachten van A Day To Remember wanneer ze de kraan open draaien en volle gas geven; screams, vette gitaarriffs en dubbele bassen. De fans gaan hier van smullen, echter vinden wij het eerder saai en repetitief. Of dit de voorbode is van een nieuw album zal nog moeten blijken, wij komen nog toe, dus voor ons hoeft het nog niet direct.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Ellie Goulding - "Miracle"

Positief plus positief blijft positief, dus de nieuwe samenwerking tussen Calvin Harris en Ellie Goulding is ongetwijfeld een streamingskanon in spe. Dit…
InstagramLiveRecensies

Bring Me The Horizon @ Lotto Arena: Beuken op poorten van goden

De tijd dat Bring Me The Horizon nog wakker lag of ze cool gevonden werden in metalcore-middens, ligt al mijlen ver achter…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 3): Op volle snelheid en met razende gitaren richting geblokte aankomstvlag

Bij het aanbreken van de laatste dag op Rock am Ring stonden er weer een aantal oude bekenden op onze planning. Waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.