FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

© CPU – Emiel Viellefont

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen voor de komende editie, maar vandaag bezorgt Pukkelpop ons een nóg groter pakketje met negentien namen die deze zomer zullen aantreden in Kiewit.

Op de vrijdag kunnen we de Britten van You Me At Six in ieder geval verwachten, net als mathcore-landgenoten Rolo Tomassi en popzangeres Hannah Grae. Die dag kunnen we ook genieten van de girl power van The Aces en TikTok-ster Nessa Barrett, maar ook van de gabberpop van ascendant vierge, de hardcore van de Amerikaanse Zulu en duistere techno van Identified Patient. Ook het Duitse producerduo DJ HEARTSTRING en de Antwerpse dj Farrago zijn die dag te bewonderen in Limburg. Op zaterdag zijn de veelbelovende indierocker Julie en drum-‘n-bassartiest Bou te zien, evenals de garagepunkband Osees. De Canadese indierockband Mother Mother siert de festivalweide van Pukkelpop op de zondag, net als de jonge Londense indiepopzangeres flowerovlove, het samenwerkingsproject van Ronnie Flex en halfbroertje ADF Samski genaamd ADF Family en de talentvolle Oliver Malcolm. Daarnaast zijn ook de Parijse Teki Latex en de hardcoreband Scowl te zien op de laatste dag van het festival. Weer een hele diverse set aan namen dus voor augustus!

Met 86 namen op de affiche momenteel kondigt Pukkelpop bij deze ook meteen een zogenoemde aankondigingspauze aan, maar het duurt hopelijk niet heel lang tot er weer nieuwe artiesten toegevoegd worden aan de line-up! Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 augustus. Voor meer informatie en tickets kan je op de website van het festival terecht.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustusThe Aces – Altin Gün – Amelie Lens – ascendant vierge – Bazart – Billie Eilish – Blawan – Bob Vylan – boygenius – Brutus – DJ HEARTSTRING – Ezra Collective – Farrago – Froukje – Hannah Grae Identified Patient – Moderat – M83 – Nessa Barrett – piri – Rolo Tomassi – TV Girl – Years & Years – You Me At Six – YUNGBLUD – Zulu

Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Aitch – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle – Anne-Marie – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Bou – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk Dummies – Gryffin – High Vis – Jessie Ware – joe unknown – Joji – Joost – Julie – Limp Bizkit – Luude – MUNA – Nia Archives– Nothing But Thieves – Osees – Rema – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell

Zondag 20 augustus: ADF Family – AnzBeartooth  Bonobo – Deki AlemDropkick Murphys – Florence + The Machine – flowerovlove – Foals – Giant Rooks – girl in red – KennyHoopla – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Loyle Carner – Mother MotherOliver Malcolm – Partiboi69 – Reinier Zonneveld (Live) – Scowl Teki Latex –The Amazons – The Killers – VTSS – Zwangere Guy

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mother Mother - "The Matrix"

Waar TikTok niet allemaal goed voor is, bewijst het succes van Mother Mother. Jarenlang dobberde de band op een redelijk rustige zee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hannah Grae – "Who Dunnit?"

In april 2023 bracht Hannah Grae haar eerst ep Hell is a Teenage Girl uit, terwijl ze nog maar amper twintig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.