Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams – “I Want You”

Ooit stond Ryan Adams in alle lijstjes als potentiële opvolger van de grootmeester Bob Dylan zelve. Het is een rare kronkel die persmensen soms maken; iemand die succesvol is geweest willen vervangen door een jongere versie. Adams was alleszins bezig aan een geslaagde en productieve carrière toen hij in 2019 door verschillende vrouwen, waaronder zijn ex-vrouw Mandy Moore en Phoebe Bridgers, aangeklaagd werd voor grensoverschrijdend gedrag. Deze zaak werd begin 2019 door de FBI gesloten zonder gevolgen en dus vond Adams het hoog tijd om de draad weer op te pikken. Dat de singer-songwriter niet stilgezeten heeft in de tussentijd, was al duidelijk. Vandaag brengt hij met FM zijn vierde album dit jaar uit. Zoals zijn eerder uitgebrachte albums dit jaar, is dit album enkel verkrijgbaar via zijn eigen label Pax-am. Later zal de plaat ook te horen zijn via de streamingsdiensten. Voorlopig moeten wij het dus doen met enkel de single. Oh ja, het is trouwens nog niet gedaan voor Adams want eind dit jaar staat album nummer vijf, 1985, al klaar.

De akoestische gitaren blijven op stal deze keer en nu kiest hij voor grote open akkoorden. Deze vergezelt hij van Neil Young-achtige vocalen die een beetje nasaal en zagerig overkomen. Wanneer je muziek schrijft aan dit tempo, kan de inspiratie soms ver te zoeken zijn. We weten dat hij beter kan dan dit en daarom zijn we ook ontgoocheld met deze “I Want You”. We worden nooit verrast gedurende dit drie en een halve minuut durende lied en dat is op zich nog niet het grootste probleem. Hoe hij bijna emotieloos ‘All my life I have waited for someone/somebody just like you/baby I want you’ zingt, doet ons geloven dat hij ze niet echt wil.

Wij hebben een duidelijk advies klaar voor Ryan Adams; kies kwaliteit boven kwantiteit. Neem tijd om aan goeie nummers te werken en kom niet af met halfslachtig werk waar niemand iets aan heeft. Je kan beter, Ryan.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ryan Adams @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): De marathon

Het gebeurt maar zelden dat we met zo’n dubbel gevoel naar een concert gingen zoals gisteren bij Ryan Adams het geval was….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “I Want You” (feat. Galantis)

Wie Icona Pop zegt, zegt “I Love It”. Die samenwerking met Charli XCX werd een megahit en kwam ondertussen al tien jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams – "Do Not Disturb"

De Amerikaanse muzikant en dichter Ryan Adams heeft met Do Not Disturb een nieuw liedje uitgebracht. Ryan Adams draait al een tijdje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.