Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin – “Love, Try Not To Let Go”

© Nick Mckk

Binnen een dikke maand brengt Julia Jacklin eindelijk nog eens een langspeler uit, en afgaande op de singles lijkt dat weer een fijn plaatje te worden. De Australische zangeres staat erom bekend fijne en gezellige muziek te maken. Het feit dat ze voor Pre Pleasure samenwerkte met Marcus Paquin, die eerder al producete voor onder andere The National, lijkt dat ook ten goede te komen. “Lydia Wears a Cross” en “I Was Neon” waren in elk geval al leuke voorsmaakjes, al lijken de nummers vooral in stijgende lijn te gaan, want de nieuwe “Love, Try Not To Let Go” klinkt opnieuw bijzonder lekker.

De nieuwste creatie van Julia Jacklin begint namelijk lekker dromerig, maar zoals wel vaker is niets per se wat het lijkt. Op een golfje van dromerige piano en gitaar surft de zangeres een tijdje over de wolken, maar net als je helemaal in die sfeer zit, ontploft het nummer. ‘Try not to let go!’, roept ze over een knallende drum, waarna alles weer rustig wordt. Alsof de roze wolkjes plots omslaan in een onweersbui, om dan uit het niets weer richting hun normale vorm te keren. Toch heb je nooit het gevoel dat Jacklin iets doet dat buiten haar vakgebied ligt, en net daarom is deze “Love, Try Not To Let Go” een van de interessantste nummers die de zangeres al maakte.

Pre Pleasure verschijnt op 26 augustus. Op 14 november staat Julia Jacklin in de Antwerpse Trix. Een paar dagen later, op 17 november, speelt ze in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.