Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin – “Lydia Wears a Cross”

© Nick Mckk

Vandaag is een mooie dag voor iedereen die Julia Jacklin een warm hart toedraagt. Om en bij de drie jaar nadat de Australische met Crushing haar laatste albumgerelateerde wapenfeit op de wereld losliet, zit er nu een derde langspeler aan te komen. Komende zomer ligt Pre Pleasure in de winkelrekken, dit najaar stelt ze die plaat voor in de Europese concertzalen en, volgens het ‘geen twee zonder drie’-principe, lost ze vandaag met “Lydia Wears a Cross” een eerste voorsmaakje uit het album. Voor dat album werkte ze trouwens samen met Marcus Paquin, die eerder al producete voor onder andere The National, Richard Reed Parry (van Arcade Fire) en The Weather Station. Van die laatste band zijn Ben Whiteley en Will Kidman overigens ook te horen op het album.

Dat Julia Jacklin zich doorheen de jaren heeft opgewerkt tot het vaste meubilair binnen het indiefolklandschap, is geen geheim meer. Dat ze dat met haar nieuwste creatie nog eens in de verf zet, hoeft op zich ook niet meer te verrassen. Toch stemt het ons gelukkig dat de Australische met “Lydia Wears a Cross” nogmaals in de roos schiet, al is dat niet meteen op de meest toegankelijke manier. Zo heeft deze single met zijn vier minuten even de tijd nodig om mooi open te bloeien. Maar eenmaal dat gebeurt, klopt het plaatje wel volledig. Het nummer opent nogal minimalistisch met een simpele beat, wat begeleidende pianotoetsen en Jacklins stem. Op deze manier wordt er druppelsgewijs een nieuw element toegevoegd, waardoor deze “Lydia Wears a Cross” zich voorzichtig in je gehoorkanalen weet te nestelen eenmaal de baslijn zijn intrede maakt. Een gezellige terugkeer van Julia Jacklin, die nu al doet uitkijken naar meer.

Pre Pleasure verschijnt op 26 augustus. Op 14 november staat Julia Jacklin in de Antwerpse Trix. Een paar dagen later, op 17 november, speelt ze in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.