Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin – “I Was Neon”

© Nick Mckk

Julia Jacklin brak in ons land vooral door met haar tweede langspeler Crushing. Aan de hand van stukgelopen relaties zocht de Australische songschrijfster de nodige introspectie. Het resultaat was een indieplaat die soms slepend en zwoel aanvoelde, maar even vaak lekker vooruit rammelde. De nieuwe plaat Pre Pleasure lijkt de blik wederom naar binnen te richten. Het redelijk fantastische “Lydia Wears A Cross” bezong al het katholieke verleden van de zangeres en ook de tweede single “I Was Neon” lijkt ontsnapt uit de dagboeken van Julia Jacklin.

“I Was Neon” zet zich af tegen de meer zwoele en rustigere nummers die de zangeres al uitbracht. Van bij het begin wordt het tempo hoog gehouden en naarmate het nummer vordert, schuren enkele vette gitaarriffs nog over een strakke songstructuur waar de drums de touwtjes stevig in handen houden. “I Was Neon” is evenwel geen zomers frivoliteitje, maar een donkere, rechttoe rechtaan single over de zoektocht naar je oude, vrolijkere zelf. Muzikaal wordt er dus een andere sfeersetting gezocht, zonder inhoudelijk in een andere vijver te gaan vissen.

Ook de derde plaat van Julia Jacklin zal hoogst autobiografisch zijn. Voorlopig blijkt het leven van de songschrijfster interessant genoeg om ons te blijven boeien. Schrijf maar al op dat die derde plaat van Julia Jacklin de moeite wordt!

Pre Pleasure komt op 26 augustus uit op Polyvinyl. Op 14 november komt Julia Jacklin dit album voorstellen in de Trix.

Facebook Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.