Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “Placeholder”

De tijden waarin Oliver Tree echt grappig was, lijken tegenwoordig definitief in het verleden te liggen. En dus moet de man een nieuwe manier vinden om op te vallen. Dat deed hij begin dit jaar door de gekende bombast de rug toe te keren en met Cowboy Tears een countryalbum te maken. Daarmee sloeg hij de bal volledig mis, maar om die flop te counteren is de man nu alweer terug. Hij is nu namelijk bezig met het maken van een deluxeversie van die laatste langspeler, Cowboy Tears: Drown the World in a Swimming Pool of Sorrow, waaruit we een tijdje geleden al “I Hate You” te horen kregen. Daar komt met “Placeholder” vandaag een tweede single bij.

Op zijn nieuwe nummers heeft Tree de country gelukkig alweer vaarwel gezegd en gaat hij weer voluit voor de bombast. Echt goeie muziek levert dat weliswaar niet op, maar voor zijn doelpubliek maakt dat weinig uit. Op “Placeholder” lijkt de man ook voluit te gaan voor de poppunkhype, waardoor het nummer op zich wel eens een (TikTok-)hitje zou kunnen worden. Met de gekende gitaarriff, strakke drumlijn en de herkenbare manier van praatzingen die de Amerikaan al een tijdje hanteert, past de single eigenlijk perfect binnen de discografie van de man. Niet per se een fantastisch nummer dus, maar wel een van de betere op zijn palmares.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Essence" (feat. Super Computer)

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.