Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Fender – “Alright”

© CPU- Willem Devriendt

Eind juni werden er enkele harten gebroken toen Sam Fender enkele dagen op voorhand verstek moest geven voor Rock Werchter. In 2019 bracht de aandoenlijke Brit zijn debuutalbum Hypersonic Missiles uit en dat zorgde al meteen voor vergelijkingen met de legendarische Bruce Springsteen. Het was toen al duidelijk dat zijn ster nog steeds rijzende was. De immens populaire singer-songwriter bracht in 2021 Seventeen Going Under uit en scoorde met de titeltrack een wereldwijde hit. Daarmee bewees hij dan ook dat hij zijn plafond inderdaad nog niet had bereikt en het zou ons niet verbazen mocht hij nog hogere toppen scheren.

Zijn nieuwe single is niet spiksplinternieuw want het was oorspronkelijk een B-kantje dat ter gelegenheid van Record Store Day 2022 op vinyl werd uitgebracht. “Alright” opent met een combinatie van piano en gitaar die vrolijk doch weemoedig klinkt. Die combinatie wordt tussen de strofes ook herhaald en het deuntje blijft heel makkelijk hangen. Wie goed luistert hoort richting het einde steeds meer en meer de saxofoon van Johnny ‘Bluehat’ Davis en dat is altijd een fijn geluid. Ook de stem van Fender klinkt zoals altijd fijn en mooi verzorgd. “Alright” is zeker een degelijke single en is als B-kantje van Fender nog beter dan vele artiesten hun A-kantjes.

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
Een wijze vrouw zei ooit: 'TUDUDUDUDU'
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Kirk Hammett – Portals (★★): Alleen voor de diehards

‘Kirk Hammett brengt solodebuut uit op Record Store Day.’ Toen we die aankondiging lazen, voelden we een opstoot van kinderlijke vreugde. Nu…
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.