Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Flatliners – “Rat King”

Twintig jaar een band vormen verandert je niet alleen, het verandert ook de manier waarop je de wereld ziet en de plaats die je daarin vervult. De bende punkrockers uit Toronto zijn na een kleine omweg via Rise Records terug op hun oude nest Fat Wreck Chords terechtgekomen, waar ze 5 augustus hun zesde album New Ruin uitbrengen. Maar dat ze nog geen fractie van hun woede tegen al het onrecht in de wereld verloren hebben, maakte vorige single “Performative Hours” al snel duidelijk.

De zenuwachtige drums en gitaren die we hoorden tijdens “Performative Hours” worden ingewisseld voor een zwoele basgitaar en drumintro. Wanneer de gitaren bijtreden krijgt het geheel een soort alfamannetjeswandel gevoel. Zanger Chris Cresswell bengelt tussen zingen en gebalde frustratie die dreigt te ontploffen. Die bom brengen The Flatliners gecontroleerd tot ontploffen tijdens het refrein dat heel melodieus en groots klinkt. Wie ze ooit live aan het werk gezien heeft weet dat ze er altijd een groot feest van maken. Deze “Rat King” zal sowieso een van de hoogtepunten worden tijdens de komende Europese tour, die hen overigens ook langs België brengt op vrijdag 5 augustus tijdens Brakrock.

Na “Souvenir” en “Performative Hours” wordt het al snel duidelijk dat The Flatliners geen nieuwe wegen bewandelen met deze “Rat King”, maar blijven doorgaan op het geëffende pad. Dit doen ze namelijk al twintig jaar en ze zijn niet van zin hier op in te boeten. Zolang er problemen in de wereld zijn zullen ze die blijven aanklagen, en laat er daar nu net een overvloed van zijn in deze tijden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.