Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX – “Punk Rock Cliché”

© CPU – Sven Michiels

Sinds hun halve aankondiging dat ze het in de loop van volgend jaar voor bekeken houden, is het ijzig stil rond Fat Mike en zijn bende. Het enige nieuws dat wel officieel bevestigd is, is dat er op 2 december een nieuw album verschijnt; Double Album. Dat dit album zal bestaan uit opnames die plaats hebben gevonden tijdens de opnamesessie van Single Album wisten ze ons ook al mee te geven. Is dit dan een album met b-kantjes? Niet helemaal, aangezien Fat Mike tijdens de lockdown het lumineuze idee had een dubbelalbum te schrijven. Alleen bleek het idee iets gemakkelijker te komen dan de uitvoering ervan. Hij was niet volledig tevreden met het resultaat, waardoor hij besliste de beste nummers te selecteren en een enkel album Single Album uit te brengen.

Met “Punk Rock Cliché” krijgen we een tweede single gepresenteerd. Daar waar “Darby Crashing Your Party” nog teruggreep naar het geluid uit hun betere tijden, krijgen we met “Punk Rock Cliché” exact de omschrijving van de single. Een heel simpele, ritmische gitaarriff begeleid door een dito drum leidt ons doorheen de eerste minuut. Wie er niet genoeg van kan krijgen zal merken dat dezelfde repetitieve structuur na het refrein terugkeert. De zanglijn klinkt saai en ongeïnspireerd, bijna alsof het tegen hun zin is. Er wordt in het refrein nog geëxperimenteerd met een raar synthesizergeluidje dat totaal niet op zijn plaats is. Stilaan beginnen we te begrijpen waarom het idee om ermee te stoppen is beginnen rijpen; we hebben het allemaal al eens gehoord en in een betere uitvoering.

Double Album verschijnt  op 2 december via Fatwreck, telt tien nummers en duurt 27 minuten. Afgaande van wat “Punk Rock Cliché” ons bracht zouden dit wel eens 27 lange minuten kunnen worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "I'm a Rat"

Tegenwoordig zijn er nog maar een handvol punkgroepen die de essentie van het genre weten vast te houden. Een constante factor gedurende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.