Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOHN – “Segre”

© CPU – Jan Van Hecke

Na jaren geduld verwende SOHN ons in mei met een nieuwe kuur zweverige tonen. Met het nummer “Figureskating, Neusiedlersee” pakte de Londenaar toen uit met een rustige, maar niettemin aangrijpende, terugkeer. Daarenboven kregen we op het CORE Festival eind mei opnieuw de kans om SOHN live aan het werk te zien. In het Brusselse Ossegempark had de Londenaar eerst wat moeite om het publiek mee te krijgen, maar uiteindelijk zette SOHN een fantastisch optreden neer. Hij nam de volgeladen Endomatent even mee naar zijn wereld van alternatieve popmuziek, die steevast ook doorkruist wordt met elektronische snufjes uit zijn synthesizer.

Vandaag krijgen we dubbel goed nieuws te horen uit het SOHN-kamp. Zijn derde album Trust komt uit binnen minder dan twee maanden en zal dertien nummers herbergen. Die aankondiging werd vergezeld van een attentie in de vorm van nieuwe single “Segre”. Het nummer werd vernoemd naar de naam van de rivier die vanuit de Pyreneeën afdwaalt tot in het hart van de Spaanse provincie Catalonië. Spanje is ondertussen al een tijdje de woonplaats van de SOHN-zanger en -producer Christopher Taylor en hij heeft er kennelijk ook zijn hart verloren. Op momenten van leed rijdt de muzikant de rivier af op zoek naar verlichting. “Segre” pakt je meteen beet door het kenschetsend deuntje en het fiks gezang van Taylor en dooft uit met een treffende ‘o-o-o-oooo’-klank die we vannacht in onze dromen nog horen wederkeren. De bijhorende hypnotiserende videoclip brengt de melancholische stemming van het nummer naar het bovenste level. “Figureskating, Neusiedlersee” was reeds een prima terugkeer, maar “Segre” laat ons door de extra portie pit nu echt uitkijken naar dat nieuwe album.

Het derde album van SOHN verschijnt op 2 september. In het najaar trekt SOHN door de zalen met stops in Utrecht op 3 september, Amsterdam op 4 september en 26 september in de Trix in Antwerpen .

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sabrina Bellaouel - "Trust"

De Frans-Algerijnse Sabrina Bellaouel wordt door verschillende belangrijke smaakmakers als DJ Mag al uitgeroepen tot een artiest om in de gaten te…
InstagramLiveRecensies

SOHN @ Trix Club: Gezelligste woonkamer van het land

Na onder meer optredens in Nederland, Polen en Spanje kreeg België de eer om SOHNS Europese tournee in schoonheid af te sluiten….
AlbumsRecensies

SOHN - Trust (★★★★): Goudeerlijke en inspirerende terugkeer

Er zijn artiesten die erin slagen om quasi jaarlijks of tweejaarlijks een album te releasen, andere muzikanten nemen dan weer ruimschoots de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.