Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOHN – “Figureskating, Neusiedlersee”

© Paul Hyde

Lange tijd was het opvallend stil rond SOHN, het project van de geboren en getogen Londenaar Christopher Taylor. In 2012 zag het muzikale project het levenslicht in de Oostenrijkse hoofdstad en rijfde sindsdien succes na succes binnen. Debuutplaat Tremors werd in 2014 goed ontvangen, mede dankzij de sterke leadsingle “Artifice” en overal ter wereld veroverde hij steeds meer harten. Met opvolger Rennen maakte hij de sprong naar de grote festivals zoals Rock Werchter en Coachella en ook de zalen waarin hij speelde, werden groter en groter. Het schrijfproces van het nieuwe album liep echter iets minder vlot dan gehoopt en nam maar liefst vijf jaar in beslag. De tracklist deelde SOHN al eind april en met “Figureskating, Neusiedlersee” is er eindelijk ook een eerste muzikale voorproever.

SOHN liet zich voor zijn eerste single in ruim vier jaar tijd inhoudelijk inspireren door het Tom Waits nummer “Alice”. De weemoedige terugblik op een relatie in het verleden is daarbij de grootste gelijkenis tussen de twee nummers, net als het metafoor van het schaatsen van een naam van een geliefde op een bevroren meer. Hoe vaker je de naam op het ijs schaatst, hoe groter het gevaar om door het ijs te zakken. Die beeldtaal brengt SOHN op “Figureskating, Neusiedlersee” zeer beklijvend en authentiek tot leven met zijn soulvolle stemgeluid. Maar niet alleen met zijn stem maakt Christopher Taylor weer indruk. De verschillende lagen in de instrumentatie zorgen ervoor dat de woorden nog sterker uit de verf komen. Het einde komt misschien wat abrupt, maar “Figureskating, Neusiedlersee” is een meer dan degelijke terugkeer van SOHN.

Op vrijdag 27 mei speelt SOHN op het nieuwe CORE Festival in Brussel. In het najaar trekt hij door de zalen met stops in Utrecht (3/9), Amsterdam (4/9) en Antwerpen (26/9). De ticketverkoop voor de clubtour start vrijdag om 9u.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1722 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

SOHN @ Trix Club: Gezelligste woonkamer van het land

Na onder meer optredens in Nederland, Polen en Spanje kreeg België de eer om SOHNS Europese tournee in schoonheid af te sluiten….
AlbumsRecensies

SOHN - Trust (★★★★): Goudeerlijke en inspirerende terugkeer

Er zijn artiesten die erin slagen om quasi jaarlijks of tweejaarlijks een album te releasen, andere muzikanten nemen dan weer ruimschoots de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOHN – “Segre”

Na jaren geduld verwende SOHN ons in mei met een nieuwe kuur zweverige tonen. Met het nummer “Figureskating, Neusiedlersee” pakte de Londenaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.