Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KYTES & Digitalism – “Hula-Hoop”

Om naam te maken bij het grote publiek, kan het interessant zijn om een weldoordachte samenwerking aan te gaan. Dat moeten ook de heren van KYTES gedacht hebben. Het Duitse indiepop viertal uit München trok zijn stoute schoenen aan en klopte op de muzikale deur van Digitalism om hun carrière een extra boost te geven. Bij het horen van de naam Digitalism gaat ons electrohart dan weer net dat tikkeltje sneller slaan dankzij dat geweldige debuutalbum Idealism uit 2007. Het was toen op menig feestje onmogelijk om stoïcijns te blijven staan op hits als “Pogo”, “Zdarlight” of “Idealistic”. De carrière van de twee Hamburgse producers nam meteen een hoge vlucht, maar helaas werd dit niveau zelden terug bereikt in hun verdere releases.

“Hula-Hoop” is terug te vinden op de nieuwste ep Apricosa, waarop KYTES naar eigen zeggen probeert om indiepop en indiedisco vrolijk met elkaar te mengen. Na een eerder zweverige intro neemt het synthriedeltje van Digitalism meteen de bovenhand om lekker dansbaar van start te gaan. Veel variatie in de melodie en lyrics hoef je absoluut niet te verwachten, maar het nummer nestelt zich al snel in je hoofd door zijn catchy gehalte. De breaks doen hun nodige werk en deze funky samenwerking weet een fijne combinatie van electrohouse en pop voor de dag te brengen.

KYTES en Digitalism zorgen voor een aangenaam zomers en dansbaar tussendoortje waarbij ze beiden trouw blijven aan zichzelf en hun eigen stijl. Van beide artiesten zijn vooralsnog geen Belgische tourdata gekend.

KYTES : FacebookInstagramWebsite

Digitalism : FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mr. Oizo feat. Roméo Elvis - "Pharmacist"

Quentin Dupieux, beter gekend als Mr. Oizo, draait al behoorlijk wat jaren mee in het circuit van bekende producers en dj’s. De…
LiveRecensies

Digitalism @ Botanique (Orangerie): Digitaal feest met opwarmer van formaat

Digitalism gaat al lang mee. Hun debuutplaat Idealism dateert uit 2007 en is nog steeds legendarisch in de hoofden van vele elektronicafans….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.